Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

podpiąłem się dzisiaj INPĄ i odczytałem błędy z modułu ZKE. Wynika z nich, że samochód łapie błędy z fabrycznego systemu alarmowego, chociaż takowego nie posiada... Tak sobie myślę, że może gdzieś w ustawieniach komputera są aktywowane opcje alarmu i przez to sterownik spodziewa się sygnałów, których nie otrzymuje?

Screen błędów poniżej:

http://i.imgur.com/j9VlHl.png

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Błąd "nie pojawia" się w żaden sposób na desce rozdzielczej, ale nie wiem, czy jego przyczyna jest poważna, czy nie ma się czym przejmować ;) W każdym razie wolałbym go jakoś uniknąć...

Opublikowano
ncs lub dis i wykoduj alarm

Ok, faktycznie włączone były DWA i pokrewne funkcje. Wyłączyłem - sprawdzę, czy błąd dalej będzie się pojawiał :)

Opublikowano
To standard w E46 że błędy odnośnie alarmu którego się nie ma są pokazywane, ja u siebie wyłączyłem za pomocą SSS ale i tak błędy wróciły :/
Opublikowano
ncs i mozna wylaczyc ochrone wnetrza i czujnik przechylu (za duzo kabli do ciagniecia). Syrenke i diode mam dolozona i alarm dziala 0 bledow.