Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam was serdecznie ponownie jesli z chlodnicy mi cieknie jade jest cieple powietrze a gdy odpale z rana stoi silnik chodzi 20 min i zimne powietrze wieje to wina chlodnicy ? nie mam pojecia o mechanice :oops: ale za to mam o lakiernictwie ;) i co moze byc przyczyna jesli grzanie tzn Wiatraczek mam na maxa to jest slaby nadmuch powietrza .Czy to wina filterku ??? serdecznie wam dziakuje
Opublikowano
w e39 tak jak w e34 masz dodatkową pompkę wody (elektryczna) znajduje się w okolicach serwa z elektrozaworami. stopił sie środek i jest ciepłe podczas jazdy bo na wolnych pompa wody w bloku nie wytwarza odpowiedniego ciśnienia

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych

Opublikowano
Dziwisz się ze jest zimne powietrze? Auto jak stygnie to zaciąga do układu powietrze. I masz zapowietrzony układ. Dziwi mnie, że wiesz o dziurawej chłodnicy i sobie tak tym samochodem jeździsz :duh: Porób tak kilka dni to założysz temat że wskazówka wchodzi na czerwone pole a auto kopci na biało :norty:
Opublikowano

1. Wymień chlodnicę (nie zatkaj silikonem, nie lej uszczelniacza, nie lutuj, ale WYMIEŃ);

2. Odpowietrz układ;

3. Sprawdź jak działa.

Skoro z Cibie taki mechanik, to zleć do warsztatowi, który ROBI BMW (nie Panu Mietkowi, co to robi wszystko...). Zapłacisz w sumie pewnie z 1 tys (bo coś pewnie extra wyjdzie :mrgreen: ). Nie zrobisz tego - zagotujesz silnik i wymienisz go za 4 tys.

Jeździ się sprawnymi samochodami!!! :duh: :mad2:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!