Skocz do zawartości

320d interpretacja wyniku geometri zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po dzisiejszej wymianie wahaczy zrobiono mi geometrie kół. osobiście przy tym nie byłem a mechanik powiedział, że wszystko skorygowali i jest ok. wręczył mi wydruk a ja totalny laik nie wnosiłem sprzeciwu. w domu zacząłem analizować wydruk i coś mi się nie zgadza.

tu taj podaję link do wydruku http://rapidshare.com/files/16961813/zdj%C4%99cie_wyniku_geometri_k%C3%B3%C5%82.JPG

jak koś się na tym zna to proszę o poradę czy jest wszystko ok. Dla mnie WSZ i pochylenie koła jest poza normą i powinno zostać poprawione. tak mi się wydaje ale nie jest pewny (kompletnie się na tym nie znam). Dlatego mile widziane komentarze i podpowiedzi zanim zrobię awanturę na warsztacie :)

Dodam, że auto prowadzi się super i nie ściąga, jedynie jest sztywniejsze, co pewnie wynika z wymiany obu wahaczy na nowe.

Opublikowano
widzę że brak pomysłów. mechanik powiedział, że są to drobne różnice i może tak być. dodał, że WSZ jest w tym samochodzie nieregulowane i pewnie wynika z tego że wymieniłem na nowe wahacze, które są jedynie podróbkami oryginałów. co do pochylenia koła powiedział, że próbował regulować ale śruby były zapieczone i mógłby jej zerwać, co naraziło by mnie na wymianę kilu części i dodatkowe koszty. a pochylenie jest na tyle niewielkie, że nie warte jest wydawanie dodatkowej kasy. i co tu teraz robić?? :D