Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio mam dość moich bawarek. W e39 i w e46 znowu padły termostaty, wymianiane równe 2 lata temu na oryginały...Przebieg obu to średnio 40 tys. km....

Wy też tak macie?

Czy to ja mam pecha, żeby wymieniać co 2 lata termostaty...

Pozdrawiam

Darek

Opublikowano
Możesz nie uwierzyć ale ja już mam w tym roku czwarty :( na wiosnę poszedł mi termostat a raczej obudowa termostatu , ten który kupiłem z autem. Po wymianie następny wytrzymał 3 dni :( kolejny (trzeci) pojeździł ze mną 4 miesiące no i teraz czekam kiedy termostat nr. 4 odmówi posłuszeństwa. :| Aha za każdym razem pękała obudowa i zawsze przy śrubach mocujących obudowę do bloku. a jak wiadomo samej obudowy nie kupisz. Powodzenia
Opublikowano
też tak myślałem ale mechanik pokazał mi , że są tulejki które nie pozwolą mocniej tej obudowy dokręcić do bloku. Aha termostaty nr. 2 i 3 to firma TOPRAN czy coś takiego były :| Teraz mam oryginał z serwisu zobaczymy czy to coś da :wink: Jeszcze jedno na tych termostatach co mi poszły w trasie miałem 84c - 86c a na tym co teraz śmigam mam 91c-94c . Jest dobrze czy się martwić :?: