Skocz do zawartości

318CI grubosc rury wydechowej - strumienica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy ktos moglby mi powiedziec jaka powinienem zamowic strumienice na allegro gdyz chce wyciac katalizator ktory prawdopodobnie jest zuzyty i muli mi auto na gazie. Dodatkowo pojawia sie pomaranczowa kontrolka na desce z ktorej elektronik wywnioskowal ze prawdopodobnie pada mi katalizator.

Pozdrawiam!

Edytowane przez nice123
nice is now known as Cream
Opublikowano

też o tym myślałem

tyle że wolał bym żeby strumiennica rekompensowała mi straty spowodowane katalizatorem bo żal wycinać betka będzie wiecej palić bez katalizatora chodzi o odczyt z sąd lambda???

czy jednak warto demontować katalizator dla strumiennicy??

BMW E46 320i
Opublikowano

czyli co usuwać katalizatory ??

czy montować za nimi ?

ktoś ma rysunek złorzeniowy takiej strumiennicy ( mam możliwość wykonać ją samodzielnie z chromoniklu)

nie chodzi o koszt bo kupno matexu będzie tyle samo warte co z allegro, ale o parametry 1

ile bym mocy zyskał czy raczej w momencie obrotowym w połączeniu z vanosem?? i jakimś modem kompa

BMW E46 320i
Opublikowano
chodzi o szybsze oproznianie ukladu wydechowego ze spalin... nie oczekuj przyrostu nawet 2KM! moze sie delikatnie podniesc krzywa Nm ale bedzie to dla Ciebie malo lub praktycznie w ogole nie odczuwalne. Jezeli chodzi o katy to w tych silnikach odradzam ich usuwania ze wzgledu na obecnosc kilku sond wąsko i szerokopasmowych ktore sa zaprogramowane w ECU tak aby granice tolernacji pomiaru miescily sie w tej normie... jezeli wyrzucisz katy emisja bedzie bardzo szybka, rowniez i pomiar powietrza w spalinach przez sondy bedzie inny tj wychodzacy poza granice tolerancji. Silnik bedzie falowal, tracil moc itd. Strumiennica umieszczona ZA katami i sondami przyspiesza usuwanie spalin za katem i sondą monitorujacą zatem pomiar nie bedzie zachwiany.