Skocz do zawartości

cieknacy dyfer - gdzie kupic zestaw naprawczy???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!dzisiaj bylem na przegladzie zawieszenia i wszystko wyszlo cacy oprocz przednich amortyzatorow.przyjdzie na nie czas na wiosne.ale mam inny problem.poci sie dyferencjal.i tu moje pytanie.gdzie kupic zestaw uszczelniaczy i uszczelek do dyferencjalu w e36???

pozdrasssyyy

Opublikowano
jedynie ASO albo rozebranie mostu i dobranie uszczelniaczy na wzor w jakiejs firmie zajmujacej sie produukcja i dystrybucja. Ale jak tylko sie poci to bym nie ruszal, raz na jakis czas sprawdzil stan oleju i tyle - wsiadac i jechac ;d

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
belgus alez ty inteligentny tylko pozazdroscic...hmm szczerze to nie pytalem jeszcze w sklepach jutro sie wybieram.poci sie spod uszczelki a poci sie mocno :) na uczczelniaczu na wejsciu walu do mostu... co do ASO to chory psychicznie nie jestem jeszcze zeby tam jechac... :)
Opublikowano

Witam.

Ja już ten przypadek przerabiałem lecz na początku ciekło z uszczelniacza a potem z uszczelki także wymień od razu wszystko napewno zaoszczędzisz na robociźnie.A uszczelkę i te inne pierdoły kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym i nie jest to drogie.Więcej robota kosztuje.

POzdrawiam

Opublikowano

Po wodzie IQ mam 180 ,sprawdzalem na cisnieniomierzu :P

Ja tak Twoje pytanie zrozumialem.

Wiem,ze nie o to chodzilo,ale moglbys sie wysilic i to pytanie sprecyzowac.

pozdrawiam

Opublikowano
... co do ASO to chory psychicznie nie jestem jeszcze zeby tam jechac...

Byłbym ostrożny z samooceną stanu psychicznego. Uszczelka pokrywy dyferencjału w ASO kosztuje mniej niż 10zł.

Opublikowano
no wiec zestawu kupic sie nie da w sklepie motoryzacyjnym.trzeba podac wymiary uszczelniaczy.czy ktos z Was moze mi podac wymiary wszystkich uszczelniaczy do dyferencjalu do 316i E36???
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE11&mospid=47424&btnr=33_0372&hg=33&fg=10 - nr 5 - wymiary w babeli

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE11&mospid=47424&btnr=33_0462&hg=33&fg=10 - nr 6....

z numerem 5 nie powinno byc problemow - kup dobry uszczelniacz korecowski i bedzie super ..... z nr 6 moze byc problem - najlepiej poszukac simeringow w sklepie z łozyskami itp....

Opublikowano

a wiec tak.W ASO ceny uszczelniaczy 50-60zl za kazdy.w sklepie z uszczelniaczami i lozyskami najdrozsze po 21zl /kazdy a najtansze po 9zl (Pani sie smiala ze handlarze je kupuja ciagle :) )

Pozdrasssy