Skocz do zawartości

e36 318i nie ma iskry po wymianie akumulatora i przewodow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem i juz sie wkurzam na to auto wymienilem swiece akumulator i kable zaplonowe kolejnosc 1342 silnik 1,8 m40 i teraz jak wspomnialem po wymianie tych rzeczy nie chcial mi odpalic prubowal prubowal ale nie dawal rady juz lapal i nagle nic wtedy pomyslalem zeby zalozyc czujnik impulsator zalozylem rano na 4 cylinder i tylko raz prubowal zlapac i juz przestal tylko krecil bez celu sprawdzilem i brak iskry na kazdym kablu co to moze byc ? czujnik walu moze kopulka ? zdjolem ja i tam ten bolec wystawal na jakies 0,7 do 1 cm tylko wczoraj iskra byla jeszcze a dzis juz nie jak krece to czuc paliwo przy silniku bardzo prosze o pomoc bo chce jutro go juz oddac do mechanika
Opublikowano
Po co zakladasz trzeci temat z tym samym problemem.Moze sproboj odpalic Na pych,pewnie swiece Na max zalane.Zaczyna łapac wiec jakas iskra jest.A od kiedy tak masz-pomieszales wymianie przewodow WN.
Opublikowano
przepraszam za kolejny temat ale tamte mialy inny problem napisany w tytule i myslalem ze trzeba zalozyc nowy a co do iskry to wlasnie nie ma swiece wykrecone przeczyszczone i nic sprawdzuilem wszystkie wyjscia z kopulki i zaden nie daje iskry cy przez czeste odlanczanie i podlanczanie moglo cos sie stac i czy moze ktos wie jakie bezpieczniki moga byc za to odpowiedzialne to wymienie mimo ze wszystkie wygladaja na cale ale zawsze warto wymienic czy jezeli cewka jest uszkodzoa to iksry nie bedzie ?
Opublikowano
czy jezeli cewka jest uszkodzoa to iksry nie bedzie ?

Tak jeśli cewka jest uszkodzona to iskry nie będzie , a co do bezpieczników to rozpiskę znajdziesz w najczęściej zadawanych pytaniach