Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pilnie potrzebny schemat podłączenia lamp przednich do E92 LCI.

NIestety WDS nie zawiera schematu do aut po lifcie.

Z tego co mi wiadomo można to wyciągnać z ista d.

Crejzus :)
Opublikowano
Chyba będzie ciężko u nas o to :wink: Wejdź na bimmerpost tam na bank jest, ewentualnie zapytaj tam to bankowo odrazu odpowiedzą. Tam cała masa osób robiła przeróbke na LCI. :wink:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Jest na e90post i podają że zmienili instalację lapm przednich ale nie w jaki sposób.

Zrobienie tak jak w sedanie nie działa bo jest osobny moduł do swiatel do jazdy dziennej. I nie wiemy jak wysterować ten moduł.

Wszytko inne działa.

Opublikowano

Wymieniony FRM3 an FRM3 i zakodowany 06.2011.

Na postowjowych (parking lights) oraz na swiatłach mijania ringi nie przygasają.

Poza tym wszytko działa prawidłowo (side markery, design light, xenon, doświetlanie zakrętów)

Instalacja sprawdzona i w porównaniu do wersji z przed liftu podłączenie świateł do jazdy dziennej nie zmieniło się.

Jakieś sugestie ?

Ktoś już to przerabiał ?

Może uszkodzone moduły ? ale oba na raz ?

Opublikowano
Moze problem lezy w tym ze jest inny modul swiatel do lamp LCI z nowymi ringami na jasnych Led'ach a inny do ringow starego typu?
Beste Maschine der Welt
Opublikowano
gdybyś czytał uważnie widziałbyś ze moduł swiateł FRM2 został wymieniony na FRM3 i zakodowany na auto po lifcie.
Opublikowano

Czytalem uwaznie :mrgreen:

Mam auto LCI i mam ringi starego typu :( Nowe ringi i kierunki na diodach (z przodu) nie sa standardem w LCI (wymagaja doplaty)

Wg tego co napisales - moge zamiast swoich lamp zalozyc lampy diodowe i bez kodowania bedzie mi to dzialac?

Pytam bo chcialbym w przyszlosci zalozyc lampy z diodami (niekoniecznie skretne)

Beste Maschine der Welt
Opublikowano

Sprawdzałem i wiem ze są trzy rodzaje lamp przednich

1. Lampa ze starymi (żółtymi) ringami, xenon, kierunkowskazy na żarówkach

2. Lampa z nowymi (białymi) ringami, xenon, kierunkowskazy led + obrysówki

2a. Lampa z nowymi (białymi) ringami, xenon, kierunkowskazy led + obrysówki + adaptacyjne(skrętne)

Lampy na 100% idzie przełożyć - mam 2 nowe lampy full opjca na sprzedaż jeśli potrzebujesz. info na PW.

Jeśli chodzi o to czy wystraczy kodowanie to wg mnie wystarczy bo po lifice jest FRM3

Dzisiaj był u mnie elektronik, przejżał auto zdiagnozował i w poniedziałek ma zakończyć kodowanie, bo mój problem z lampami wygląda na złe kodowanie.

Przy okazji miał zakodować dużo opcji indywidualnych oraz przekodować navi aby działała jak orginał bez emulatora.

Jak skończy napszę jak finalnie problem został rozwiązany.