Skocz do zawartości

JAK WYMIENIĆ PRZEWODY WN 316 compact m43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Kupiłem świece i przewody . Chciałbym je sam wymienić tylko że nie wiem od czego się zabrac..;/

Dziekuje za wszelkie wskazówki .

Opublikowano
wyciągasz kloejno przewody z cewek i świec,najlepiej ruszyc fajką na boki i ciągnąc-raczej lekko nie powinny zchodzic,wiec z chlebem .Do świec tez jak nie masz odpowiednigo (dlugiego) klucza to sie nie zabieraj.Ogólnie operacja prosta,lecz przy swiecach zachowaj czystosc,zeby nic do cylindra nie wpadlo,i pamietaj o kolejnisci.
Opublikowano
dojście jest ok tylko na zagrzanym silniku możesz sie troche poparzyć.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano

Ten czas który poświeciłeś na pisanie mogłeś wykorzystać na wymianę.

Ilustracje czego ? jak wymienić kable ? może lepiej jedź do warsztatu i niech Ci to zrobią.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
może lepiej jedź do warsztatu i niech Ci to zrobią.

Myśle że to dobry pomysł a koszt około 30zł-50zł

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano
Do tak banalnych czynności wystarczy zaopatrzyć sie w książkę "SAM NAPRAWIAM BMW E36" a napewno przyda się jeszcze do innych banalnych operacji
Opublikowano

Ok czynność bardzo prosta :-) Lecz jedna rzecz mnie zastanawia - zakupiłem przewody

NGK -RC BW208

http://allegro.pl/przewody-zaplonowe-ngk-rc-bw208-bmw-e36-316i-m43-i1919368335.html

po wyjeciu starych przewodow wygladaly one na takie jak w linku podanym ponizej ...

NGK RC BW 235

http://allegro.pl/rc-bw235-bmw-e36-e46-z3-ngk-rc-bw-235-i1901907886.html

i nie wiem czy to moze miec jakis wiekszy wplyw na prace pojazdu...

moje auto to BMW e36 compact m43b16 1997r

Opublikowano
Te co kupiłeś są dłuższe niż orginalne co nie ma żadnego wpływu na działanie.Nie założysz tylko osłony plastikowej pod cewką,bo nie będzie teraz pasować.Przewody zepnij tak żeby nie dotykały silnika co by się nie przypaliły :wink: