Skocz do zawartości

Problem z uruchomieniem e30-stki by żóltodziub

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem posiadaczem e30-stki 318 i , zreszta od bardzo niedawna. Najprosciej uimujac samochod nie chce odpalic. Wrocilem nim od poprzedniego wlasciciela wszytko bylo oke zatankowalem 12 litrow u95, po wyjzedzeniu tej ilosci paliwa dolalem 5 litrow 98, i potem znow 7 litrow u95....(bardzo ze mnie poczatkujaca osoba jesli chodzi o bmw) ... ostatnim razem zaparkowalem w garazu po godzinie chcialem znow uruchomic auto od tej pory auto umarlo znany mi jest akt ze do wymiany jest bendix ktory czasem prezposzcza ale auto kreci dosc dlugo i nic .... zaobserwowalem tez zmienna prace silnika na wolnych obrotach skoki 800-1500 i tak w kolko czasem z koleji jest normalnie i trzyma stale 1000 obrotow....czy ta benzyna moze byc przyczyna ? dlaczego auto dzialalo i nagle umarlo po ponownym uruchomieniu (przy ostatnim odpaleniu w momencie dodania gazu auto przygaslo)

Prosze o pomoc jestem poczatkujacym milosnikiem tej marki po zakupie samochodu nie stac mnie na servisowanie go w jakims pozadnym warsztacie przynajmniej przez kila nastepnych tygodni....Pozdrawiam

Opublikowano
no u95 juz nigdzie nie sprzedaja :) w takim razie sprawdz silniczek krokowy :) takie "mecyje" mialem kiedys w e30 325i Touring.pomoglo wyczyszczenie...
Opublikowano
Ehh czuje ze to sie wszytko zle skonczy ...a prez to 3 dni przez ktore zdarzylem pojezdzic tym autem (zreszta autem moich marzen, jedynym fabryki bmw na ktore bylo mnie stac;] ) zdarzylem poniekad sie wnim zakochac jest piekne wewnetrzna stylistyka etc...ehh :/
Opublikowano

spokojnie tu super extra serwisu nie potrzeba.jak masz znajomego mechanika to popros zeby "rzucił okiem"...tak mysle ze moze to pompa paliwa siadla ale to falowanie obrotow to moim nieliczacym sie zdaniem silniczek krokowy...

jak wlaczysz zaplon to slychac takie bzyczenie z tylu auta moze?

Opublikowano
Mam wuja mechanika z nim kupowalem auto tez wskazal napompe jutro ma zajzec i tez kazal mi sprawdzic czy cos z tylu siedzieje po wlaczeniu zaplonu, jutro sprawdze i dam znac, czytalem tu na forum ze auto to wrazliwe na gorszej jakosci paliwo jest
Opublikowano
poki co garazu nie mam wiec przykrylem folia i zabezpieczylem sznurkiem (domek jednorodzinny) nie chce po ciemku robic tego teraz z rana wszytko sprawdze again dzieki za wskazowki, pozdrawiam