Skocz do zawartości

3XX złamany adapter do odkęcania kół - co zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem ze złamanym adapterem na srubę antykradziezową kół. Podczes próby odkrecenia adapter ukrecił sie. Wiem, ze jest ok 40 rodzajów tych srub i podobno mozna dojsc po numerze na srubie, ktory to rodzaj. Mam wszystkie sruby oryginalne ale na zadnej nie ma numeru. Kluczyk wyglada jak duzy TORX tyle ze ma wiecej wyzłobien. Moze zna ktos nr tego adaptera lub inny sposob na odkrecenie feralnych srub. Moze ktos cos doradzi sensownego?

Jesli to nie ten dzial to prosze o przeniesienie tematu do wlasciwego

______

Proszę się na przyszłość zapoznać z tym:

viewtopic.php?f=68&t=120678

bo inaczej będę takie wątki zamykał. Tym razem tytuł poprawiłem. mattiss

Opublikowano

Miałem ten sam problem. Ukrecila mi sie ten adapter i kupilem na szrocie drugi. Dopiero pozniej dowiedzialem sie, ze na spodzie jest wybity nr (moj nr 30, a kupilem 32 ;/ ).

Potrzebowalem szybko zdjac kolo wiec podjechalem do mechanika. On wbil mlotem duze imbusy w szpilke i odkrecil wszystkie :D

Wstawilem normalne sruby i po problemie ;)

Opublikowano
Jesli to oryginalne zabezpieczenie BMW to mozesz uderzyc do ASO, powinni pomoc. Jesli nie to przed proba odkrecenia felernej sruby ostukaja ja najpierw. Ja tak sie kiedys meczylem z tym, ze akurat moje zabezpieczenie nie bylo oryginalne. Probowalem roznymi sposobami to odkrecac, nawet mialem juz spasowany pseudo klucz i nic, nie chcialo puscic. Dopiero jak mechanik ostukal puscilo ladnie (mowa o kolach aluminiowych, ze stalowkami nie byloby problemu).
Opublikowano

z takim problemem byłem w aso tez e36 żony.

Warszawa Bavaria Motors dobrali mi śrube zabezpieczającą, jest ich 24. Zapłaciłem tylko za zabezpieczenie 50 zł.

Komplet złodziejka + śróby to 90 zł. Mówimy cały czas o orginałach.

http://www.autocentrum.pl/gfx/katalog/1787_1.jpg

E46 on board http://directory.e46fanatics.com/

Opublikowano

witam

pare dni mnie nie bylo, dzieki za podpowiedzi. Problem rozwiazalem :), wbilem na sile duzego torxa metrowa rura do tego i poszlo. Kto by pomyslal ze z taka sila moga w serwisie oponiarskim dokrecic sruby. Od dzis kola zmieniam sam.

Opublikowano
U mnie tez tak bylo - serwis dokrecil srube zabezpieczajaca na maksa, a powinno sie ja tylko lekko. Teraz nie mam zabezpieczen ale przynajmniej spokoj, ze nic sie juz nie urwie i nie bede musial jezdzic z trzema kolami zimowymi i jednym letnim.