Skocz do zawartości

Niskie obroty na zimnym silniku !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

dziś zauwarzyłem ze jak go odpale na zimnym silniku to obroty spadają poniżej 5000/obr/min ,motor 3.0 l v8

i tak sobie pyrka aż dostanie temperatury to wtedy sobie dzwiga

czy to może być wina odmy ???(bo jest do wymiany )

czy wina czujnika cieczy zimnej????

pozd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a potem ludzie sie dziwia ze na niedogrzanym silniku odrazu gume pala :D :D :D :D
Opublikowano

A mnie się wydaje, że koledze chodziło o to, że po odpaleniu na zimnym silniku obroty spadają do 500obr/min, tylko mu się o jedno zero za dużo wcisnęło.

Bo raczej do 5tys nie mogą spadać tylko muszą wzrastać.

Ja bym sprawdził silnik krokowy, może jest zasyfiony, często zbiera się w nim taka kleista maź, jak jest zimna to b.gęstnieje i może "zaklejać" ten ruchomy element w krokowcu i dlatego silnik kuleje, jak dostanie trochę temperatury to ta maź robi się bardziej płynna i mniej kleista i wtedy krokowiec zaczyna działać i silnik ma normalne obroty.

Chyba, że to coś ze ssaniem nie tak, że zimny silnik powinien dostawać większą dawkę paliwa i powietrza, a dostaje tylko powietrze i w ten sposób się dławi.

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif