Skocz do zawartości

320d zabiegi po odpaleniu AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Odpalily mi ostatnio po stluczce poduchy w mojej buni tzn. kurtyny, i boczna kierowcy, moje pytanie:

Wiadomo wymiana poduczek ale czy trzeba wymieniac sensory poduszek i czujniki?

Prosze o odpowiedz

Pozdrawiam

Szymon2209

Opublikowano
Jeżeli nie uszkodziły się mechanicznie to nie trzeba ich wymieniać, wymień tylko el pirotechniczne i skasuj błąd.

chyba ze e46 ma zabezpieczenia jak np clio , że jak masz nie zapiete pasy to poduszka nie wystrzeli , jesli tak jest to chyba trzeba tez wymienić to do czego wpinasz pasy a szczegulnie te które były zapięte w clio byl kiedys przypadek że gosc walnoł w nasyp i poduszki nie odpaliły a powinny , okazało sie iz powodem był ponoć system w zapięciu pasów

Opublikowano
Jeżeli nie uszkodziły się mechanicznie to nie trzeba ich wymieniać, wymień tylko el pirotechniczne i skasuj błąd.

chyba ze e46 ma zabezpieczenia jak np clio , że jak masz nie zapiete pasy to poduszka nie wystrzeli , jesli tak jest to chyba trzeba tez wymienić to do czego wpinasz pasy a szczegulnie te które były zapięte w clio byl kiedys przypadek że gosc walnoł w nasyp i poduszki nie odpaliły a powinny , okazało sie iz powodem był ponoć system w zapięciu pasów

Napinacze to też el pirotechniczny

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=WV53&mospid=49566&btnr=72_0572&hg=72&fg=05

el nr 11 wg aso to powinno sie też wymienić pasy przeowdy elektryczne poduszek.