Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem mianowicie:

31 lipca 2011 - kupiłem samochód i go nie przerejestrowywałem na siebie

10 września - samochód został sprzedany

Dzisiaj tj 05.10 byłem w US opłaciłem w końcu opłatę skarbową i pojechałem też do urzędu komunikacji żeby zgłosić sprzedaż samochodu ( miałem ze sobą 2 umowy - kupna auta i jego sprzedaży ), a Pani powiedziała, ze nie potrzebnie przyjechalem bo auta figuruje na osobę od ktorej ja kupilem samochod.

I teraz pytanie czy wszystko oki ? czy powinienem wyslac kopie mojej umowy kupna osobie ktorej ja sprzedalem samochod ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli cały obowiązek jaki musiałem spełnić to zapłacić podatek od kupna ?

A jeszcze taka sprawa, bo przyszło mi pismo z ubezpieczalni, że polisa przeszła na mnie i że przypominają o zapłacie kolejnej raty itp itd. Co w tej sytuacji mam począć ?

Opublikowano
Zadzwonic do nich i powiedziec jak wyglada sytuacja, pewnie zarzadaja abys wyslal do nich umowe (lub jakas kopie zapewne). Do mojego braciaka przyslali po 3latach do zaplaty ponad 2tys. Sytuacja byla identyczna, tylko ze umowe gdzies zapodzial i sie z nimi troche poklocil.