Skocz do zawartości

320D M47 Nagły brak mocy po wymianie poduszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może ktoś już spotkał się z takim problemem - dzisiaj rano pojechałem na wymianę poduszek silnika, samochód działał normalnie. Po koło 2 godzinach odebrałem samochód i okazało się że stracił moc oraz zaczął głośniej działać. Zadzwoniłem do mechanika czy coś jeszcze robił, mówi że nic. Co to może być? Wygląda to tak jakby turbo w ogóle się nie włączało, na 2 biegu od 2000obr. gaz do końca i samochód po prostu powoli przyśpiesza. Na dodatek ta głośniejsza praca silnika - głośniej klekocze. Czytałem wiele tematów związanych z brakiem mocy ale żaden nie dotyczy nagłego spadku mocy. Czy jest możliwe że podczas wymiany poduszek (podnoszenia silnika) coś mogło się odłączyć?
Opublikowano
Wiem o tym, tylko że teraz nie mam jak. Jedyne co mogę zrobić to pojechać jutro rano do tego samego mechanika i podłączyć pod komputer tylko że za to pewnie swoje zainkasuje. Najbardziej interesuje mnie to czy jest możliwe uszkodzenie czegoś podczas wymiany poduszek, żebym mógł w razie czego zareklamować naprawę.
Opublikowano
kolego sprawdz wężyki podciśnienia być może podczas odkrecania którejś poduszki mechanik sciągnął nieświadomie... :cool2:
Opublikowano

nauczka na przyszłość

nie zostawiaj auta bez nadzoru, pomimo że jakiś tam mechaników mam, do których bym oddał auto ale i tak im nie wierze i patrzę żeby nić przy okazji "nie naprawili" mi

Opublikowano
nie od egr ale z drugiej strony przy turbo i przy poduszce masz tez taki od turbiny też mi się zdarzyło przy wymianie poduszek u klienta zaczepić i rozłączyć :D

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
A najlepiej kup 3,5metra wężyka i wymień wszystkie podciśnieniowe.Może któryś sparciały był i mechanik ruszył i już łapie lewe powietrze i lipa...
...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)
Opublikowano
Wymieniłem 3 wężyki dosłownie rozpadały się dłoniach. Turbo w końcu działa i ładnie wkręca się na obroty :D dzięki za wskazówki :cool2: