Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś się przypadkiem z forumowiczów nie orientuje, czy te nieszczęsne tuleje metalowo gumowe w płaskim wahaczu z tyłu e39 (numer 8 na http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30 )

nie są czasem takie same jak w serii 7 - E38? Bo do E38 są dostępne poliuretany i się zastanawiam czy by nie podeszły też do E39. Na oko są bardzo podobne i może da się załatwić ten dramat...

Nawet nie chce dzwonić do serwisu i pytać ile ten wahacz z tulejkami kosztuje bo mogę tego nie przeżyć....

Help...Te tuleje które trzeba wymieniać razem z kubikiem aluminium to jedna z tych rzeczy które w BMW zrobili na "niet". Nawet o środowisku nie pomyśleli... :).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jezeli chodzi ci o dolny wachacz tylny , nie kosztuje tak malo ja dostalem nowe (lewy i prawy) na www.czescidobmw.pl z poza ich katalogu potrafia znalezc wszystko do bmw - moje 1 szt. to 1500 zl. nie wiem jak to sie ma doreszty twojego pytania ,jedno na pewno masz racje zwieszenie w bmw a na pewno w e39 nie jest doskonale w szczegulnosci wrazliwy przod :evil:

siemka dla fanow BMW

HIGHLANDER 12

Opublikowano
google twoim przyjacielem jest :). Za namową kolegi z klubu zakupuję nowe zawieszenie z przodu hinola - niech wytrzyma rok mam to gdzieś. Po co to robię? aby mieć komplet zużytych wahaczy, kiedy padną hinole zakupię RENOMOWANEJ firmy tuleje i wyprasuję ze starych a wprasuję nowe. Koszt na stronę w INTER CARS to ok 120zł czyli łatwo policzyć +- 250-300zł zawiecha dobrej firmy w aucie. Na allegro widziałem do turasa po 50zł jakieś zajechane ale za 200zł około brudne ale o dziwo z pięknymi tulejami Jeżeli miałbym wydać 1500zł wolałbym kupić zaryte ale NIE KRZYWE, kupić tuleje i podmienić u kogoś z prasą.