Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Walczę z centralnym zamkiem w E46 i potrzebuje pomocy , moduł GM5 fabrycznie zainstalowany uległ uszkodzeniu , zawieszał się nie przekazując sygnału i nie sterując zamykaniem albo co gorsze Otwieraniem auta z kluczyka i pilota , brak też było wymiany danych do IKE dla dwojga drzwi z lewej strony (nie paliły sie na wyświetlaczu diody otwartych drzwi , moduł ten GM5 wersja LOW auto w prostej wersji bez alarmu . Po wymianie modułu na inny używany z tej samej serii i zagineło sterowanie centralnym zamkiem prze pilota , Dis-em v44 zrobiłem Recoding ale dopisały się tylko potwierdzenia "mignięcięm" światła po zamknięciu i otwarciu rygla . W module GM5 jest cały czas błąd braku sygnału dla elementów alarmu , syreny tiltu i etc. gdyż w tym aucie gdzie był GM5 zamontowany istniał alarm , jak to usunąć , :mad2: , i jak dopisać istniejące piloty centralnego zamka , czyżby należało je najpierw usunąć jako klucze a potem dopisać ?

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

Opublikowano
niestety nie przyjmuje pilotów centralnego kodowanych przyciskami z pilota :(

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

Opublikowano
temat zamknięty , moduł zakodowany . piloty działają

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam, mam problem w e46 po lift, powoli przestaje działać mi centralny zamek. To pewnie standardowo moduł komfortu. Wymienię go niedługo, tylko teraz pytanie, pewnie będzie działał tylko na pewno nie będzie jakiejś funkcji. Czy wystarczy go zakodować w NCS. Czy wogóle NCS się połączy sie z nim od razu? czy trzeba jeszcze coś robić? Robiliście już coś takiego? bo na forum nie mogę nic znaleźć?
Opublikowano

juz drugi został kupiony więc wymienie go. a koduje go normalnie przez pusty .man, a klucze wg instrukcji na forum: włożyć kluczyk przekrecic na chwile, wyjac nacisnac przycisk otwierania i w ciagu 10 sekund 3 x przycisk zamykania. zgadza sie? czy jeszcze cos ?

temat ogarniety, po założeniu nowego (uzywanego z innego auta ale o tym samym numerze) ncs laczy sie bez problemu, więc pozostało tylko zakodowanie i wszystko smiga aż miło.