Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje BMW 320, m50 z 93roku pali mi 15,7l na setke przy normalnej jęździe po mieście po mieście ( oile można normalnie jeździć po warszawie) ale jak czytam że BMW z silnikiem 2,7 może palić 9l to dochodzę do wnioski że z moim coś jest nie tak.

Proszę bardzo o Wypowiedzi na ten temat.

A może by tak założy LPG powiedzcie mi jakią najlepiej zakład instalację do silników M50 BMW 320 Coupe z 93r .

a może macie jakieśdobre i tane zakłady montujące gaz w okolicach Warszawy.

Opublikowano

Mnie sie wydaje, ze to w miare normalne spalanie jak na bete, moze odrobine wiecej niz inne 320, ale to zalezy co rozumiesz pod pojeciem normalna jazda.

A zagazowac w Warszawie mozna w paru miejscach, jest chyba nawet w tym przyklejonym temacie wyzej pare adresow. Ogolnie, jak gosci przypilnujesz i wsadzisz sekwencje to bedzie jezdzila bardzo ladnie, oczywiscie wszedzie moze sie zdarzyc ze rurka sie urwie, albo cos sie zapcha, ale mysle, ze kazda dobrze ustawiona sekwencja nie sprawi ci zadnych klopotow. Ja mam w swojej zestaw Gas-Techu (wtryski i elektronika) a inne czesci lovato zdaje sie i dziala bardzo ladnie, a montowalem pod blokiem, bo stwierdzilem, ze tak mi najwygodniej no i tanio. Nie jest to jakis wypasiony zaklad z Hamownia itp, ale magik od gazu zna sie na swojej robocie. Z tego co czytalem na tym forum to inni polecaja Energy Gaz Polska dzies w okolicach Ostrobramskiej.

Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Moje BMW 320, m50 z 93roku pali mi 15,7l na setke przy normalnej jęździe po mieście po mieście ( oile można normalnie jeździć po warszawie) ale jak czytam że BMW z silnikiem 2,7 może palić 9l to dochodzę do wnioski że z moim coś jest nie tak.

Pali Ci zdecydowanie za dużo. Kilka lat temu miałem E34 520i 24V. Samochód większy i cięższy od Twojego. I jeżdżąc po Warszawie palił mi 12-12.7 l/100 km.

Tyle co Tobie pali, to mi paliło E34 525iA - samochód większy i cięższy od Twojego, z mocniejszym silnikiem i automatyczną skrzynią biegów...

A poza tym - w 1993 r. były silniki M50? Przecież we wrześniu 1992 pojawił się Vanos, czyli silnik M52... A może w E36 nie było Vanosa? Chyba niemożliwe...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pali Ci zdecydowanie za dużo. Kilka lat temu miałem E34 520i 24V. Samochód większy i cięższy od Twojego. I jeżdżąc po Warszawie palił mi 12-12.7 l/100 km.

Tyle co Tobie pali, to mi paliło E34 525iA - samochód większy i cięższy od Twojego, z mocniejszym silnikiem i automatyczną skrzynią biegów...

A poza tym - w 1993 r. były silniki M50? Przecież we wrześniu 1992 pojawił się Vanos, czyli silnik M52... A może w E36 nie było Vanosa? Chyba niemożliwe...

Te z Vanosem to też M50... (poczytaj wątek "różnice pomiędzy M50 i M52)

Kai
Opublikowano
pali ci zdecydowanie za duzo,nawet jezeli silnik masz bez vanosa,ostatnio sprzedalem e36 2.5 motor i w miescie ( sam wrocław ) palila mi 12.5 -13,5 ,i to nie przy jezdzie jak dziadek (czasem trzeba depnac na pomaranczowym :lol: ),zdecydowanie masz cos nie tak
Opublikowano

warszawa to specyficzne miejsce..

bardzo duzo korkow...

i dlatego...

bardziej odpowiednia miara bylyby MOTOGODZINY... :D

a nie ile pali na 100 km... :D

bo jesli duzo stoisz w korkach to i zuzycie wzrasta... i mozesz miec nawet 20l na 100 km...

ale po tej samej warszawie bedziesz jezdzic poza korkami... to i zuzycie moze byc 9l na 100 km...

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Zgadzam się z Tobą Cosmo, niedawno miałem wątpliwą przyjemność przemierzać stolicę kilkakrotnie i też wiem jak to wygląda w godzinach szczytu. Ja jako człowiek z prowincji byłem zniesmaczony i szczęśliwy, że nie mam tego na codzień. Kocham moje rejony i pięknie się po nich podróżuje i moje e32 średnio spala do 14 litrów gazutni.
www.sosen.pl
Opublikowano

Raczej w korach nie stoje potrafie sobie z tym poradzić. Robię tylko krótkie przebiegi do 20km potm autko stoii i stygnie.

zastanawiam się czy nie wymienić sondy może by to coś pomogło????

generalnie oprusz spalania nie widzę żadniych innych obiawów ładnie się zbiera itp. amoże katalizator wywalic?

Opublikowano
U mnie spalanie srednie ok 12/100km jazda bez szalenstw do 4500tyś/obr,zeby spaliła mi 16 musiał bym juz dosyc ostro jezdzic tak wiec cos masz nie :roll:
Opublikowano

Witam.

Wtrące swoje 3 grosze, jak czytam spalanie 320, to mnie normalnie śmieszy, bo moja 328i po delikatnych modach, właśnie tyle pali. Ostatnio załałem pełen zbiornik i zrobiłem 502km, do pierwszego szarpnięcia z racji braku paliwa. Jak ktoś nie wierzy, to mogę się zamienić na tydzień i się przekonamy, czy jest prawdą że każda 6 cylindrówka BMW między 2,0 a 2,8 pali tyle samo.

Pozdrawiam

http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png