Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie czy ori radio w e39 bussines ma wejscie na wzmacniacz?mam tube i wzmacniacz blaupunkt i chce to podlaczyc?jak wyciagnac radio w e39??jak sie dostac do kostek??z gory dzieki za odpowiedzi

ps:z tego co widze na google to radio nie ma wyjscia chinch na wzmacniacz:(jak to podlaczyc??

Opublikowano
Witam jak w temacie czy ori radio w e39 bussines ma wejscie na wzmacniacz?mam tube i wzmacniacz blaupunkt i chce to podlaczyc?jak wyciagnac radio w e39??jak sie dostac do kostek??z gory dzieki za odpowiedzi

ps:z tego co widze na google to radio nie ma wyjscia chinch na wzmacniacz:(jak to podlaczyc??

Nikt nie chcial mi pomoc przez tyle czasu wiec zrobilem i dowiedzialem sie sam,

A wiec odpowiadam sam sobie :mad2: i wszystkim

RADIO BMW BUISSNES nie ma wyjscia na wzmacniacz ,nie ma zadnych wejsc oprocz kostki i anteny.

Jezeli chcesz podlaczyc tube lub wzmacniacz do tego radia to potrzebna bedzie przejsciowka na chinche ktore wepniemy w tylnie glosniki wtedy mamy wyjscie na wzmacniacz.Przjsciowka kosztuje od 20-50zl

WYCIAGANIE RADIA BUISSNES;

Wyciagamy galke od zmiany glosnosci energicznym ruchem do siebie.Pod nia znajduje sie metalowa zakretka szesciakotna ktora nalezy odkrecic.Po odkreceniu na samym dole pojawi sie nam takie male wejscie na maly srubokret torx ktory trzeba przekrecic ,po tej czynnosci radio samy wyskoczy z jednej strony i po klopocie....Pozniej kolejne 2 srubki i mamy wszystko wyciagniete...

Podlaczony wznacniacz tuba wszystko gra i powiem wam ze oryginalne fabryczne glosniki po wlozenia wznacniacza balupunkt 400w graja o wiele lepiej i o wiele glosniej :cool2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podepnę się po temat, gdyż też chcę zamontować u siebie ori radyjko bmw. Do wyjścia na wzmacniacz do suba chcę użyć adaptera rca kliknij. I teraz pytanko. Czy podłączając wyjście na głośniki z radia (tył) pod ten adapter to mogę też pozostawić tylne głośniki? Pod tylne głośniki byłby podłączony jeszcze adapter. Czy zastosować jakiś inny patent żeby grały tylne głośniki i tuba?

I przy okazji jeszcze jedno. Czy antena w szybie jest jakoś wzmacniana z ori radia? Bo aktualnie mam Pioneera dosyć wysoki model i radio bardzo kiepsko odbiera :( .

Opublikowano
Podepnę się po temat, gdyż też chcę zamontować u siebie ori radyjko bmw. Do wyjścia na wzmacniacz do suba chcę użyć adaptera rca kliknij. I teraz pytanko. Czy podłączając wyjście na głośniki z radia (tył) pod ten adapter to mogę też pozostawić tylne głośniki? Pod tylne głośniki byłby podłączony jeszcze adapter. Czy zastosować jakiś inny patent żeby grały tylne głośniki i tuba?

I przy okazji jeszcze jedno. Czy antena w szybie jest jakoś wzmacniana z ori radia? Bo aktualnie mam Pioneera dosyć wysoki model i radio bardzo kiepsko odbiera :( .

Podepnij bezposrednio pod tylnie glosniki i bedzie wszystko gralo tuba i tyl....