Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Prosze o pomoc,od pewnego czasu moje auto zaczelo cieżko palic,a gdy sie nagrzeje i postawie je na 10 minut to juz w ogóle nie odpala puki nie przestygnie,spaliny dziwnie pachna,won słodka.

miałem wymieniana sonde lambde,wyciety katalizator,nowy filtr paliwa,bag przeczyszczony i zupełnie nie wiem o co chodzi....

czy to moze byc wina wtryusków paliwa?

Poprawiłem po Tobie tytuł tematu pierwszy i ostatni raz! Zapoznaj się z regulaminem forum i formatem tytułowania wątków, albo dostaniesz ostrzeżenie! /mattiss

Opublikowano

pompka jest wymieniona(6miesiecy temu).

meczy mnie to już,nawet po wymianie spaliny nadal tak dawały...

Auto było już pod komputerem, błąd sondy lambda się pojawił - została wymieniona. Poprawiło się ogólnie, teraz nie szarpie i czuć więcej mocy, ale problem z odpalaniem pozostał... no i ten dziwny zapach z wydechu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Słodka woń spalin może świadczyć o spalaniu płynu chłodniczego.Co do problemu z odpaleniem proponuje podmienić czujnik wału.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

wątpie zeby to była uszczelka,od pewnego czasu cały czas kontroluje stan płynu w chłodnicy i nic sie nie zmienia, jakos rok temu pojawił sie ten zapach z wydechu a poza tym auto chodziło bez problemów(oprócz tej pompy paliwa) teraz od pewnego czasu auto zaczeło zachowywać się coraz gorzej aż wkoncu doszło do tego stanu,auto cieżko pali lub w ogóle po zgaszaniu.

Znajomy mechanik mówił mi ze to moze byc przez wtryski...a teraz to juz zupełnie nie wiem o co biegA.

Opublikowano
To niech sprawdzi wtryski czy mają prawidłowy opór.Co do spalin to przychodzi im jeszcze na myśl za bogata mieszanka lub dostaje jej zbyt dużo-przekaźnik pompy paliwa,regulator ciśnienia lub komputer