Skocz do zawartości

[e39] zblokowany zamek drzwi kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Koledzy dopadł mnie problem jakiego nie życze najgorszemu wrogowi.W skrócie,przeszukałem neta ,forum i nie otrzymałem odpowiedzi jak się włamać do mojego samochodu,nawet dzwoniłem do włamywaczy i oni także rozłożyli ręce(bo włamują się przez wkładke zamkową--a to działa u mnie).Mianowicie coś się stało w drzwiach kierowcy że nie moge otworzyć ani z zewnątrz ani od wewnątrz klamkami.Zamek centralny chodzi z pilota ,kluczyka,cypelek także góra/dół a samych drzwi za chiny ludowe nie puszczą na zamku.Odkręciłem wewnątrz klamke i pociągając do przodu też kiszka.Tapicerki zdjąć nie idzie bo zamknięte drzwi trzymają ją przytuloną do wnęki drzwi. Widze jedyny sposób-- zdemolować cały boczek :mad2: :duh: . ,żeby odkręcić poduche i dostać się do zamka???.Jeżeli ktoś zna metode na otwarcie drzwi tak żebym mógł zajrzeć do środka co się tam narobiło >>> zostanie sowicie nagrodzony,mówie to z pełną odpowiedzialnością.POzdr i czekam na sugestie,rady,a może sposób. Edytowane przez dani3011
Opublikowano

Myślę że musisz zdjąć boczek drzwi, inaczej się nie dostaniesz do zamka. Jeśli niema innego sposobu niż zniszczyć to niestety musisz to zrobić, później kupić taki z rozbitego auta.

Chyba że ktoś ma jakiś lepszy sposób??

Opublikowano
Witam.Miałem przyjemność robić podobny numer u kolegi.Boczek wyszedł bez większych problemów po demontażu fotela,a jedyne uszkodzenia to połamane kołki mocujące.U niego problemem był rygiel(niektóre wersje go mają).Gdy byłem już w środku wyjąłem silnik od centralnego i ten od rygli potem wymacałem dźwignię rygla przesunąłem i po temacie.
Opublikowano
Dałem sobie spokój z tym rozbieraniem,stwierdziłem że lepiej będzie jak doprowadzi to do używalności jakiś szpecol.Dzięki za rade z fotelem-demontażem,tak też zrobie z tym ze nie swoimi rękami,bo niestety czas mi na to nie pozwala.Zastanawia mnie tylko co tam się zrobiło tak samo od siebie? Dziwne jest to że centralny i rygielek chodzą a brak reakcji na same klamki :wink: POzdr
Opublikowano

czekaj czekaj dani.

A probowales przekrecic kluczykiem? Wiesz jak sie odryglowuje (nie mylić z otwieraniem) kluczykiem?

Przekrecasz w lewo i napotykasz pierwszy opor - centralny zamek sie otwiera we wszystkich drzwiach, nastepnie musisz pokonac ten opor i przekrecic nieco dalej w lewo. Wtedy masz odryglowany zamek.

Mozesz miec tak, ze centralny Ci działa, ale ryglowanie jest nieaktywne, bo mozesz miec zasniedziałą kostkę w słupku drzwi kierowcy i któreś piny nie łączą.

Sprawdz to najpierw zanim zrobisz demolkę.

Opublikowano
ar_w kolego super pomysł,sprawdziłem tą opcje i jak dłużej przekręce i potrzymam to jednak pozostaje bez zmian+odsuwają się szyby.Mam wrażenie że coś tam mechanicznego nawaliło,tylko pytanie co i naj... jak otworzyć te zakichane dżwi.Jutro jade do mecha który dosyć kuma czacze,zobacze co on na tą przypadłość zaradzi.Zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś i faktycznie tak to funkcjonuje z tym że klamki nie chcą otworzyć za chiny zapadki na zamku.Takiego kabaretu to nie spodziewałem się w żadnym samochodzie a już w bavarce to w ogóle.Walka z problemem trwa,nadal nie mam jasnego patentu jak otworzyć,bo póżniej wiadomo że dokoppe się do zamka i mechanizmu.Mam wrażenie że tam jakaś linka spadła :roll: :mad2: POzdr i nadal czekam na sugestie.Dzięki z góry :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To ty jeszcze żyjesz???????????????

100 lat Cię nie było.

Co do tematu to nie pomogę bo nie miałem z czymś takim do czynienia.

Pozdr.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

ogolnie powiem ci tak wlasnie rozebralem sobie drzwi z rozbitka i:

jak rygiel dziala i centralny to silniczek jest ok

po zdjeciu tapicerki nic nie zrobisz bo sruby są takze od strony słupka

cały zamek jest nitowany i zabezpieczony grubą blachą

bez wyjecia go z samochodu nic nie zrobisz a wyjac sie nie da

pozostaje uszkodzenie drzwi od zewnatrz np: wyciac okolice zamka boszką i przeciac cały zamek moze pusci

ewentualnie odgiąc drzwi łomem i wykrecic tulejke ze słupka

w obu przypadkach nowe drzwi trza kupic i pomalowac

jak chcesz to mam fotki z demontazu i samego zamka

znalazłem tez sposob jak otworzyc drutem ale skoro dzwignie dzialajac to nic nie da bo w srodku zamka cos pękło

http://desmond.imageshack.us/Himg850/scaled.php?server=850&filename=zamekp.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg824/scaled.php?server=824&filename=zamek2.jpg&res=medium

drzwi od pasazera ale zasada ta sama

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
Koledzy problem się zakończył,dzięki wszystkim za angaż w temacie,głównie dzięki dla ar_w,godzila,CIHY sorki ze mnie żadko widzisz,ale to się poprawi.Do rzeczy,trzeba było zamek zdewastować przez otwór klamki zewnętrznej,a klamke odbezpieczyłem przez otworek zaślepiany przy słupku.Tak był zblokowany że musiał mechanik rozdłubać go całkiem na strzępy i odbezpieczył rygiel ,otworzyły się dżwi i odkręciłem go.Okazało się że w nim w środku coś malutkiego z dur-alu pękło i podeszło pod przesówke do rygielka.Za chiny ludowe nie było innej opcji jak rozwalić go całkiem.Zamek już zamówiłem na allegroszu i we wtorek załoze.Nikomu nie życze tego cyrku,a ponoć zdaża się to w naszych e39. :wink: :cry2: .Tak na przyszłość,nic nie tnijcie,wycinajcie tylko zdejmijcie tylne dzwi z zawiasu i macie dostęp do zaslepki w dżwiach kierowcy do zasówki od klamki zewnętrznej ,jak ją wyjmiecie to jest dostęp do zdemolowania zamka i otworzenia dżwi.Zamek nie jest drogi bo raptem 60-70PL,ale z otworzeniem i rozbrojeniem tego zamka pancernego to amen w pacieżu.Godzil dał ładne zdjęcia jak wyglada ten zamek,wieżcie jest wyzwaniem jak piernik.Jak wspomniałem nie życze tego nawet wrogowi i dzięki raz jeszcze za rady.Temat do zamknięcia.POzdr
Opublikowano
.Tak na przyszłość,nic nie tnijcie,wycinajcie tylko zdejmijcie tylne dzwi z zawiasu i macie dostęp do zaslepki w dżwiach kierowcy do zasówki od klamki zewnętrznej ,jak ją wyjmiecie to jest dostęp do zdemolowania zamka i otworzenia dżwi

o tym nie pomyslalem :cool2:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/