Skocz do zawartości

Uszkodzony czujnik parkowania, jak sprawdzić który?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pojawił mi się problem z tylnym czujnikiem parkowania. Mianowicie piszczy kiedy mu się podoba, raz sygnalizuje zbliżanie się do przeszkody w różnej odległości a raz piszczy ciągłym dźwiękiem. Jak sprawdzić który czujnik jest walnięty?

Pozdrawiam,

opa

Opublikowano

To proste, przekręć kluczyk na zapłon wrzuć wsteczny bieg i podejdź do tyłu auta.

Nachylaj się nad każdym z czujników po kolei zasłaniając je ręką, musisz usłyszeć takie ciche tyganie lub drganie, czujnik który nie wydaje żadnego dźwięku jest padniety.

Przy zakupie czujnika pamiętaj o takim samym, było kilka modli i nie będą pasowały.

Pozdro

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Drugi sposób to Diagnosta i DIS i wtedy pokazuje dokładnie który czujnik jest padnięty.
Opublikowano
To proste, przekręć kluczyk na zapłon wrzuć wsteczny bieg i podejdź do tyłu auta.

Nachylaj się nad każdym z czujników po kolei zasłaniając je ręką, musisz usłyszeć takie ciche tyganie lub drganie, czujnik który nie wydaje żadnego dźwięku jest padniety.

Przy zakupie czujnika pamiętaj o takim samym, było kilka modli i nie będą pasowały.

Pozdro

Wystarczy sprawdzic jak kolega mus102 napisal wyzej.Sprawdza sie 100% ja mam podobny problem i wystarczylo przylozyc reke czujnik nr 2 nie tyka okazalo sie do wymiany, reszta dziala....

Opublikowano
"BMW E39" właśnie tak się to sprawdza sposób pewny na 100%. Pozdro
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż