Skocz do zawartości

Pomocy ciezki orzech do zgryzienia.rzuca silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomocy. Ciezki orzech do rozgryzienia mam.Czytalem wiele podobnych tematow ale nie znalazlem takiego samego jak moj .Posiadam 530d kombi 2002r. Rano jak odpalam auto rzuca silnikiem(odpala normalnie,obroty silnika nie skacza)jak samochod sie rozgrzeje to raz nim rzuca a raz nie, ale jest slabsze rzucanie.a nie kiedy po dluzszej trasie nie rzuca nic. :shock: Wymienilem puduszke(przy okazj wymienile olej i wszystkie filtry, do paliwa nalalem dodatek paliwowy castror tda) i nie wiem co dalej.Mam nadzieje ze to nie wtrysk :cry2: .Pozdrawiam i z gory dziekuje za podpowiedz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poduszkę wymienił pewnie dlatego bo myślał ,że jest to przyczyną.

Nie potrafię ci pomóc,ale nie lej żadnych dodatków do paliwa, bo czasami się to źle kończy,zwłaszcza w autach które swoje już przejechały.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Po pierwsze ile mas zajechane w tym swoim autku.

Po drugie rzucać buda może poprzez kończące się koło pasowe, dwumas (chyba ze masz automat), poduszki pod silnikiem lub poduszki pod skrzynią.

Co do wtrysków to auto by ci nie równo pracowało, poza tym trzeba by się podłączyć pod komputer i sprawdzić jakie błędy sie pojawiły.

Opublikowano
Dzieki panowie.Nie pokazuje mi bledow na komputeze.wymienilem poduszke bo mechanik stwierdzi ze jest walnieta i byla ale autem dalej rzuca.moje auto jest w automacie.mogla walnac druga poduszka? A autem zaczelo mi rzucac jak wpadlem w dziure i po tym zdarzeniu zaczely sie jaja.