Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym, iz od jakiegos miesiaca coc mi puka, stuka w prawych przednich drzwiach. Irytuje mnie to bardzo, gdyz tego nie bylo i w BMW byc nie powinno. Dzwiek jest tak jakby jakas masywna plastikowa rzecz miała luzy i na wybojach daje o sobie znac.

Probowalem sie za to zabrac ale po odpieciu kilku spinek poddalem sie aby czegos nie zepsuc.

W zwiazku z tym prosze o rade co i gdzie odkecic, wypiac aby zdjac tapicerke. Nadmieniam, iz mam airbag'a w drzwiach, a moja becia to sedan 523i z 1997 roku.

Dzieki...

GO NAVY...
Opublikowano

Mialem podobny problem ze stukaniem :evil: z tym ze w lewych drzwiach tal myslalem , a okazalo sie ze dokrecenie ''skobla'' w lewym slupku pomoglo.

jesli chodzi o zdjecie tapicerki to przykrecona jest jedna srubka czy wkretem pod uchwytem do otwierania drzwi a reszta to spinki ktore niezle trzymaja i trzeba z wyczuciem pociagnac.

Nie wiem jak jest z poduszka czy ma to duzy wplyw czy wystarczy nie odlaczac kabli , ale tu moze powie ktos inny .

pozdrawiam

Opublikowano
Mialem podobny problem ze stukaniem :evil: z tym ze w lewych drzwiach tal myslalem , a okazalo sie ze dokrecenie ''skobla'' w lewym slupku pomoglo.

Mozesz sprecyzowac o jaki skobel chodzi? Mi tez cos stuka od strony kierowcy i nie wiem czy zabierac sie za demontaz drzwi czy za cos innego

Co do poduszki powietrzenej, to jest ona przymonotowana do drzwi i zdjecie tapicerki nie powinno jej zaszkodzic.

TK

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

,,Skobel" mam na mysli "hak" (nie wiem jak ten kawalek zlomu nazwac) w słupku w ktory wchodzi zatrzask zamka. Od wewnatrz tego , w słupku jest kawalek blachy ktory kiedy lekko sie poluzuje dzwoni puka na dolkach co wk.. u mnie dokrecenie tego pomoglo a juz myslalem ze to moze mocowanie pasow , ale nie.

moze tobie pomoze a na pewno nie zaszkodzi.Pozdrawiam