Skocz do zawartości

Syczenie z czarnego przewodu z zaworkiem w kabinie :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, o takim syczeniu jeszcze nie czytałem na forum:) Mianowicie pod schowkiem (w okolicach) wychodzi mi taki czarny przewód, z zaworkiem, który zasysa powietrze, i cały czas szumi(jak silnik pracuje, ustaje tylko jak mocno dodam gaz),moj znajomy mówi ze to czujnik temperatury w kabinie strasznie mnie to wkurza i nie wiem co z tym robić... Wiecie moze co to jest i przede wszystkim jak to uciszyć?
Opublikowano
Jeżeli chodzi Ci o czujnik temperatury, w którym znajduje się termistor i do którego dochodzi wężyk ssący powietrze oraz przewody, to jedyną możliwością jest, że coś wciągną i to powoduje szumy powietrza. Spróbuj odpiąć wężyk i przedmuchać go w przeciwną stronę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przewód powinien być podpięty do takiego czujnika:

http://img518.imageshack.us/img518/4206/czujnikitemperatury20ed.jpg

Dokładnie tak.

Dodatkowo, w tym czujniku jest filterek z gąbki - warto wytrzepać/przeprać/wyczyścić - będzie jeszcze ciszej.

Kai
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
wężyk przedmuchałem, filterek wyprałem, sprawdziłem podłączenie węzyka, i jak było tak jest ciąglę dosyć głośno to szumi, u was jest cicho? Ja normalnie cały czas słyszę wkurzające syczenie :evil: :evil: :evil: