Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje piękne BMW niedługo było pięknym, stłuczka :oops: i teraz muszę przywrócić jej dawny wygląd :twisted: . I tutaj się rodzą moje pytania:

Do wymiany jest lewy przód( błotnik , drzwi i nawet drzwi tylne) samochód jest poliftowy, więc czy drzwi muszę szukać też poliftowych czy mogę wstawić z przed liftu? to samo tyczy się błotnika, bo w wypadku całego przodu tj grill zderzak chyba sprawa wydaje mi się oczywista :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
możesz zakładać cześć z przedlifta, zakładając że przód (maska, grill) masz cały, jedynie listwy dolnych drzwi musisz przełożyć do auta po lifcie mają inne ;)
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Z tego co ja się orientuję,to drzwi od któregoś rocznika (prawdopodobnie '92) miały inne mocowanie. Dlatego raczej będziesz musiał szukać wersji poliftowej.
Opublikowano
W '93 był pierwszy lift (taki mały, ale był) i wg Realoem.com drzwi zmieniły się po 91 roku

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=HD51&mospid=47375&btnr=41_0728&hg=41&fg=40

Gdzieś dodatkowo wyczytałem, że te drzwi mają inne mocowania i nie będą pasować od starszych roczników.

Również zamki się zmieniły (siłownik centralnego zamka na mechaniżmie zamka, a nie jak wcześniej było - siłownik w drzwiach i cięgna), ogranicznik drzwi jest inny i najważniejsze - rok modelowy 93 (po małym lifcie) dostaje wzmocnienia w drzwiach - RURY.

Pozdrawiam

Opublikowano
No to będzie ciekawie:) zamówiłem drzwi, ale nie mam pojęcia czy to będzie to:) miejmy nadzieję, faktycznie moje drzwi mają wzmocnienie w postaci rur.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Wznowienie tematu, drzwi przyszły prawidłowo identyczne:) i nawet shadowline był bo dostałem uszczelki czarne:) ale teraz coś innego: różnice między kolorem schwarz a schwarz 2, czy są na tyle duże i czy w ogóle są, że nie można montować jednych do drugich, mój przypadek jest taki: błotnik zderzak grill( cały front)mam auto schwarz 2 znalazłem części schwarz. Brać czy nie brać?