Skocz do zawartości

318i m40 elementy rozrządu - porada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuje w moim m40 wymienić elementy rozrządu, ponieważ mój silnik klekocze bez przerwy, czy zimny czy ciepły..

Nie chcę odwalać chały i chciałbym wymienić wszystko za jednym pociągnięciem czyli: wałek, popychacze, dźwigienki i pastylki. A nie jak czytałem same popychacze.

Znalazłem taką aukcję http://allegro.pl/zestaw-walek-rozrzadu-hydraulika-bmw-1-6-1-8-m40-i1751428691.html

Czy opłaca się kupować ten zestaw ? oczywiście jak najbardziej sugeruje się ceną - by była jak najniższa.

Liczę że kupując taki zestaw z niższej półki przejeżdżę chociaż 40 tys km bez klekotania. Nie chcę zaś kupować droższego zestawu za grubo ponad 1000 zł jeśli nie odczuję różnicy, poza psychicznym komfortem bo mam części lepszej firmy. Rocznie przejeżdżam około 15 tys km.

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak pisałem tak zrobiłem. Zestaw kupiłem i dobrze że cały komplet, bo wałek rozrządu był strasznie wytarty przy sterowaniu pierwszego cylindra.

Zestaw założony i silnik pracuje bardzo ładnie zyskał trochę mocy i nic nie stuka :) A więc polecam.

Opublikowano
Ja w 2008 roku wymieniałem rozrząd (pasek i rolki) od tamtego momentu przejechałem 50tyś km i przymieżał się będe do zakupu takiego zestawu, ponieważ poklepuju jak narazie na zimnym, a szkoda silnkia bo jest w bardzo dobrym stanie jedyna rzeczą jaka nie wymieniłem to pompa wody, która daje znac o sobie w zimie, na wolnych obrotach i ogrzewaniu na maxa temperatura nico spada.. dobry zakup, mądra decyzja :cool2: jak macie jakies uwagi to piszcie. A jak było z tymi pastylkami od M43 ??? żeby dłużej to chodziło