Skocz do zawartości

CO TO MOZE BYC?? Silnik źle pracuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem!

samochod nie dziala mi na benzynie!tzn kuleje na 2 cylindry!2 i 4!przelanczam na gaz wszystko gra!zamieniam przewody te same cylindry nie dzialaja!wszystko wskazuje na wtryski bo jak dolalem preparatu do czyszczenia wtryskow to dzialalo przez chwile!

wymienilem wtryski 2 kulejace i dalej to samo! co to moze byc??

samochod to e30 318is

Opublikowano
Witam

mam problem!

samochod nie dziala mi na benzynie!tzn kuleje na 2 cylindry!2 i 4!przelanczam na gaz wszystko gra!zamieniam przewody te same cylindry nie dzialaja!wszystko wskazuje na wtryski bo jak dolalem preparatu do czyszczenia wtryskow to dzialalo przez chwile!

wymienilem wtryski 2 kulejace i dalej to samo! co to moze byc??

samochod to e30 318is

może pompa paliwa pada

Opublikowano
Kolega miał podobny problem w audi a4. Pomogło czyszczenie wtryskiwaczy z nagaru (ręcznie)
Opublikowano

wydaje mi sie ze jakby pompa padla to by wogole nie dzialal na benzynie

a wtryski 2 dzialaja a 2 sa nowe!!

brakuje mi pomyslu

moze regulator cisnienia??? moze komputer?? ma ktos jakis pomysl!! bo bez pomyslu mozna wymienic pol silnika!!

Opublikowano

pierwsze co sprawdz cisnienie paliwa na listwie...

pozdr

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano

JAK TO SPRAWDZIC?? I JAKIE CISNIENIE POWINNO BYC?? NA LISTWIE SPRAWDZE ODRAZU POMPE PALIWA!!

BRAK MI POMYSLU CO TO MOZE BYC! JUTRO OGLADNE SWIECE I PRZEWODY ALE JESLI NA GAZIE CHODZI TO CZEMU MIALO BY NA BENZYNIE NIE CHODZIC??

Opublikowano

kable i świece masz w porządku to nic z prądem bo by nie chodziła na gazie

sprawdz ciśnienie paliwa i pewnie wtryski i listwa do czyszczenia jak jeżdzisz dłużej na gazie to standart we wszystkich autach sie tak dzieje. pozdro

Opublikowano
kable i świece masz w porządku to nic z prądem bo by nie chodziła na gazie

sprawdz ciśnienie paliwa i pewnie wtryski i listwa do czyszczenia jak jeżdzisz dłużej na gazie to standart we wszystkich autach sie tak dzieje. pozdro

jak wyczyscic listwe?? moze to to??auto jezdzi na gazie od stycznia 2004 roku!pompa pracuje daje paliwo ile to nie wiem w tym tygodniu sprawdze! dziwi mnie fakt ze na dwa cylindry nie chodzi na 2 i 4!!wtryski zmienione na nowe!

jak sprawdzic regulator cisnienia??

Opublikowano

Witam

To co widac ,to chyba jest zaworek do skraplacza par paliwa.

Jezeli tak to nie widze zwiazku.Chyba,ze masz nieszczelny ten przewod do przepustnicy.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiazany!!

Rzecz banalna a przez nia tyle problemu! Emulator od gazu!! silnik dziala jak powinien! komputer pokazal blad wtryskow i sondy! emulator poprostu blokowal 2 wtryski i dlatego nie dzialaly! po zlutowaniu stykow w emulatorze wszystko dziala jak powinno!

nie wie ktos ile taki emulator kosztuje?? trzeba go wymienic bo w kazdej chwili moze sie powtorzyc awaria!!

pozdrawiam