Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Podobno musi minac troche czasu zanim automatycznia klimatyzacja zacznie poprawnie dzialac, tj. trzymac ustawiona na wyswietlaczu temperature. Czy to prawda? Ile czasu potrzebuje klima do ustabilizowania temperatury?

2. Zauwazam, ze czesto podczas jazdy klima najpierw zaczyna mocno wiac zimnym powietrzem, potem mocno cieplym powietrzem i tak mniej wiecej na przemian. Czy nie powinno to byc duzo bardziej delikatne?

3. Mam porownanie pomiedzy moim E91 a X3, ktorym tez jezdzilem. Ustawienie w moim E91 temperatury 19 st. odpowiada ustawieniu 23 st. w X3. X3 jest nowe wiec sadze, ze to w moim aucie jest cos nie tak. Co to moze byc?

Opublikowano

wszytsko co napisałeś jest prawdą i wszystko jest OK...

- temp. jest nastawiana na wrtości z czujników zamontowancyh w aucie, nie na temp. wypuszczanego powietrza,

- jak jest duża różnica temp. to klima działa w pozycji "max", po takiej pozycji może wystąpić potrzeba korekty,

- wszystkie obecne auta BMW działają na takiej samej zasadzie, różnica x3/seria 3 może występować z tego powodu, że czujnik jest w innym miejscu i nasycenie temp. może być różne, po kilkunastu minutach jak wejdziesz do danego auta to będziesz miała zadaną temp. - odpal 2 auta, daj im popracować a następnie sprawdź temp. zwykłym termometrem położonym na siedzeniu...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Ja do końca z działania klimy w trybie auto nie jestem zadowolony.

ustawiam 18stC i wiatrak często działa na '3', słychać lekko szum, a jak jest mocne słońce, to i tak mi za ciepło.

często wolę sam ustawić np. 17stC i wiatrak na '2' (na postoju słychać różnicę- jest ciszej) lub czasem na '3'.