Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Byłem wczoraj w wulkanizacji naprawić oponę, człowiek tam pracujący odkręcił i zdjął koło (tylne prawe) dziś przy odpalaniu auta zaobserwowałem że nie gasną kontrolki ABS ASC i ta od hamulca ręcznego. Moje pytanie czy pracownik wulkanizacji mógł przez przypadek rozłączyć czujnik w tylnym kole? Czy może jakiś bezpiecznik się przepalił?
Opublikowano

Na 99%, pozostale 1% sam sie popsul w tym samym czasie

Ten czujnik jest "bardzo potrzebny tym ukladom", sciagnij kolo i zobaczysz co sie stalo

Pozdr

Opublikowano
zdejmujesz kolo czujnik jest w pyszce widocznej po prawej stronie zobacz co tam sie stało... nastepnie jesli cos tam wynajdziesz np nie byl podlączony czy co musisz sie przejechac powyżej 20 km/h i bląd sam zgaśnie
Opublikowano
ja mialem to samo ,tylko ze te kontrolki mi sie zaswiecily po geometrii kol(spaprana robota)ustawilem geometrie od nowa i same pogasly :P
Opublikowano

Gdyby to jednak był czujnik to nie oszczędzaj. Tylko oryginał. Wtedy wbrew pozorom zaoszczędzisz i kasy i nerwów.

Ale miejmy nadzieję, że przyczyna jest bardziej prozaiczna.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
zdejmujesz kolo czujnik jest w pyszce widocznej po prawej stronie zobacz co tam sie stało... nastepnie jesli cos tam wynajdziesz np nie byl podlączony czy co musisz sie przejechac powyżej 20 km/h i bląd sam zgaśnie

Nie jest w żadnej puszcze co ty mu opowiadasz.Czujnik w puszcze :D Sprawdz czy kable nie są przecięte obtarte a pewnie są to zlokalizuj gdzie,przetnij skręć,zlutuj przejedż 1km i błąd zniknie.

Opublikowano
Jeśli chodzi o e46 to nie wiem, nie miałem sposobności podejrzeć ale pamiętam, że wymieniałem czujnik w e39 i tam faktycznie wtyczka czujnika była zabezpieczona w puszce jak to kolega ładnie napisał :). Najważniejsze to zdiagnozowac problem.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785