Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
dzieki prmax :cool2:

moj isid (na emu) zglupial calkiem -niewiele moge nim zrobic.

na poczatku nie chcial sie polaczyc a po kilku probach zalapal .....i odczytal tylko 5 modulow

niestety nie mam wszystkiego przy sobie aby to postawic od nowa

w inpa nie znalazlem uruchomienia tych spryskiwaczy w zadnym "activate"-byc moze zle szukam

w "status" widze je jako nieaktywne

A czy Tool32 możesz połączyć się z JBBF ?

Jeśli tak, to nim też możesz sobie prysnąć na lampy :D ....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie, mam pytanie z tego tematu. Nie wstawiałem lamp oryginalnych xenon, lecz zamiennik depo. Chcę podłączyć przetwornicę zakupioną na alledrogo z opcją can-bus, ale zauważyłem taką przypadłość. Żarniki się zaświecą, popalą się chwilkę i gasną. Jak wyłączę zapłon, odczekam chwilkę ponownie włączę światła i tak przez cały czas (światłość/ciemność) oprócz tego jednak wywala mi na kompie że przepalone są światła krótkie. Trzeba kodować xenon w module żeby to działało? Czy nie można na zwykłych lampach wstawić przetwornic żeby to działało?. Dzięki za poradę i pomoc.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja wymieniałem na zwykly poliftowy bixenon bez doswietlania zakretow, ale spokojnie mozna zrobić z doświetlaniem, przykładem jest użytkownik wafeltom któremu raz jeszcze dziekuje za pomoc ;)

Wg. mnie różnica jest przeogromna w świeceniu. W nocy po prostu masz widno przed soba ;) Do tego funkcja drl zapobiegająca wypalaniu się żarników w dzień. I wbrew pozorom nie jest to trudne do ogarnięcia. Jest to mod który polecam każdemu.

Pozdrawiam

Opublikowano
podłącze się pod temat

wymieniał ktoś w pre lci e90 lampy xenon na bixenon? jaka jest różnica?

Z tego co kojarzę to w E90 wychodził tylko Bi Ksenon. Chodzi o to, że jak włączasz długie to otwiera ci się taka przesłona przed soczewką ksenonu i tyle. Doświetlanie zakrętów to już inna sprawa.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
podłącze się pod temat

Z tego co kojarzę to w E90 wychodził tylko Bi Ksenon. Chodzi o to, że jak włączasz długie to otwiera ci się taka przesłona przed soczewką ksenonu i tyle. Doświetlanie zakrętów to już inna sprawa.

Wychodził Bixenon skrętny a doświetlanie zakrętów to już po lifcie wychodził.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 1 rok później...
Opublikowano
witam jaki jest auktualnie koszt wyminy zwykłych lamp na xenonowe w bmw e90 z 2006r, chodzi mi o kompletny koszt i ewentualnie kto by mogł sie tego podjąć????
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
podłącze się pod temat

Wychodził Bixenon skrętny a doświetlanie zakrętów to już po lifcie wychodził.

A czy da się doświetlanie zakrętów halogenem włączyć w LCI ze zwykłą lampa xenonowa (nie skrętna)?

Mam "Carly for BMW" i jest tam napisane, że przeważnie wymagane są światła skrętne, żeby ono działało.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam jaki jest auktualnie koszt wyminy zwykłych lamp na xenonowe w bmw e90 z 2006r, chodzi mi o kompletny koszt i ewentualnie kto by mogł sie tego podjąć????

U "specjalisty" to 6k -7k za komplet czyli lampy, poziomowanie i spryski. Jeśli chcesz sam to plan minimum (same lampy) to można się w 2k zamknąć.

• 1 rok później...
Opublikowano

Ma ktoś może szczegółową instrukcję jak wymienić lampy zwykłe na xenony przed liftem.

Bo do zakodowania osobę mam, a z wymianą to sobię poradzę sam, jak będę miał instrukcję co i jak zrobić.

może być bez samo-poziomowania, aż tak na tym mi nie zależy.

• 5 lat później...
Opublikowano
Witam, i pytanko, rozumiem że można tak po chamsku pójść i zmienić zwykły halogen na xenon? Czy kostka pasuje czy lekki jakis modzik musi być? Z góry dziękuję.