Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam od niedawna INPA , i odnoście tego mam pytanie czy da się zrobić żeby przy zamykaniu na 30s świeciły światła przeciwmgłowe ?

Pozdrawiam

Opublikowano

nie prawda. kolega pytał się o halogeny, czyli o HEIMLEUCHTEN_NSW, a HEIMLEUCHTEN_AL to są światła mijania (np xenony)!

dla uzupełnienia:

HEIMLEUCHTEN - czas świecenia

wert_01 - ok 30 sekund

wert_02 - niecała minuta

wert_03 - niecałe 2 minuty

HEIMLEUCHTEN_AL - światła mijania

nicht_aktiv

HEIMLEUCHTEN_BL - stopy

aktiv

HEIMLEUCHTEN_FL - długie

nicht_aktiv

HEIMLEUCHTEN_KL58G - podświetlwnie deski i wskaźników?

aktiv

HEIMLEUCHTEN_KZL - ???

aktiv

HEIMLEUCHTEN_NSW - halogeny

aktiv

HEIMLEUCHTEN_SL_H - ???

aktiv

HEIMLEUCHTEN_SL_V - ???

aktiv

Może ktoś uzupełni moje pytajniki? Bo kiedyś już nie chciało mi się bawić które swiatło jest które ;)

Druga sprawa. Czy można ustawić tak że po wyciągnięciu kluczyka i pociągnięciu długich

- raz zapali się odprowadzanie na 30 sekund

- dwa razy na minute

- trzy razy na dwie minuty...?

Ciekawe by to było rozwiązanie.

Opublikowano

a przeczytałeś dokładnie mojego posta? przeczytaj jeszcze raz,a później mów,że nieprawda :nienie:

HEIMLEUCHTEN_ABBRUCH : - wyłaczenie odprowadzania

HEIMLEUCHTEN_AL : - odprowadanie światłami mijania

HEIMLEUCHTEN_BL : - odprowadzanie STOPami

HEIMLEUCHTEN_BLK : - odprowadzanie kierunkowskazami.

HEIMLEUCHTEN_FL : - odprowadzanie drogowymi

HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL : - odprowadzanie po zamknięciu pilotem

HEIMLEUCHTEN_KL58G : - odprowadzanie światłami wewnętrznymi (+popielniczka, słupki itp.)

HEIMLEUCHTEN_KZL : - odprowadzanie oświetleniem tablic rej.

HEIMLEUCHTEN_NSL : - odprowadzanie tylnymi przeciwmgielymi

HEIMLEUCHTEN_NSW : - odprowadzanie halogenami

HEIMLEUCHTEN_RFS : - odprowadzanie światłami cofania

HEIMLEUCHTEN_SL_H : - odprowadzanie tylnymi postojówkami

HEIMLEUCHTEN_SL_V : - odprowadzanie przednimi postojówkami

Opublikowano
kolego dirty HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL : - odprowadzanie po zamknięciu pilotem czy ta funkcja jest dostepna w e39?
Opublikowano
kolego dirty HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL : - odprowadzanie po zamknięciu pilotem czy ta funkcja jest dostepna w e39?

Jutro (wieczorem) sprawdze to w E53, więc jeśli tam będzie działało to pewnie i w E39 będzie, bo to podobne auta. Myślę że wymogiem będzie czujnik zmierzchu, bo za dnia przy zamykaniu nic nie bedzie się włączało, a wieczorem będzie załączało się na podstawie informacji, że jest już ciemno.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A czy ta funkcja jest w E46 przed liftem? Bo w moim po lifcie nie ma. Chyba, że mogę sobie sam w ostatniej linice dopisać?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie mam troszke odbiegający od waszego temat, czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć jak krok po kroku dezaktywować świecące na styl amerykański kierunkowskazy. Poprzedni właściciel w niemczech tłumaczył mi, że sam to aktywował programowo a ja posiadam INPE i cały pakiet programów z nią związany i mam przyzwoity kabel ale nigdy nie kopałem w aucie niczym innym niż INPA. Z tego powodu prośba o łopatologiczne wytłumaczenie jak to można zrobić. Na zakończenie dodam, że chcę to zrobić z powodu sugestii jakie dostałem na przeglądzie aby to dezaktywować bo nie jest to zgodne z naszymi przepisami.
Opublikowano
W INPA tego nie zrobisz, tylko NCS'em. Przypomnij mi się jutro na PW to napiszę Ci gdzie co zmienić. Ale chyba w dziale e90 już o tym było pisane
Opublikowano

Wybacz, nie doczytałem :mad2:

oczywiście, że nie. Jakoś tak sobie ubzdurałem, że chodzi o e90.

Tutaj chyba zostaje tylko jakaś przeróbka mechaniczna. Głowy nie dam, ale gdzieś coś czytałem

Opublikowano
Nie jest to wersja amerykańska na 100 % (to wynika z numerów nadwozia). Auto jest z marca 2002 roku i jest w bardzo bogatej wersji wyposażenia. Z całą pewnością poprzedni właściciel mówił mi że włączył to programowo - to był maniak gadżetów i różnego rodzaju przeróbek.
Opublikowano

super że ma takie bogate wyposażenie, pewnie dlatego swiecą się kierunki, by to podkreślić.

trzeba przestawić opcję z US na EU i będzie po sprawie, chodzi o swiatła dzienne oczywiscie.

Opublikowano

To jak nigdy nie kopałeś to lepiej zostaw NCS'a w spokoju, bo możesz faktycznie sobie nakopać.

Zleć to komuś,kto ci to przestawi, postaw mu cole - najlepiej całą skrzynkę, (bo do picia nie namawiam, haha) i będzie ok.