Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gdzie to mogę kupic i jak to się dokładnie nazywa? aha i wie ktos może dlaczego czasem mi duzo bialego dymu leci z rury przez chwile? zazwyczaj jak juz to sie zdarza to na wolnych obrotach
Opublikowano

Dzięki za pomoc część zakupiona zaraz będę wymieniał:P

Jeszcze to co wyżej napisałem apropo tego dymienia czasem...

Opublikowano
Biały czy siny jest dym ?? moze uszczelniacze zaworowe. Jak dym jest siny i smierdzi olejem to uszczelniacze.Zobacz tez czy nie ubywa ci płynu chłodzącego
Pozdrawiam
Opublikowano

no właśnie nie ubywa mi płynu chłodzącego, i rzadko dymi... tylko w momencie jak nim zatelepie jakby nie chodził przez chwile któryś cylinder, wczoraj wymieniłem świece świece suche nie pozalewane, te stare tylko trochę się elektrdoy porozchodziły.

Korzystając z okazji założonego już tematu zadam jeszcze pare pytań:) a to dlatego że chcę wszystkie usterki jakie występują w moim leciwym samochodzie naprawić, żeby przyszły właściciciel się cieszył:P

Wskażnik temperatury czasem działa czasem nie działa ale zawsze jak włączam zapłon lekko drga, byłem u elektryka powiedzial mi ze to wina zegarów (taki elektryk?) czy brak podświetlenia prawej strony zegarów może mieć właśnie wpływ na ten wskażnik? może miał ktos podobny problem i czy wymiana czujnika temperatury silnika może załatwić sprawe?

no to narazie tyle resztę znajdę na forum, ewentualnie jeszcze zapytam