Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e30 1.8 m40 zapomnialem wsadzic wtyczki od silniczka krokowego po pewnych naprawach i odpalilem silnik na wolnych obrotach chodzi jak diesel na wyzszych jest ok po podpieciu silnika jest bez zmian. Czy jest to wina silnczka krokowego czy moze czegos innego??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale masz M4o z 1986roku??? Jakiś SWAP był??? Chodzi jak diesel? To znaczy że klepie i silnik krokowy nie ma nic do tego. Jeśli to rzeczywiście M4o to penwie wina leżt po stronie hydrolegulatorów.
Opublikowano
z tego co mi wiadomo to byl robiony swap silnik normalnie trzyma obroty tylko strasznie nim trzesie i chodzi tak jak mowilem a na dodatek ciezko jest go normalnie odpalic rozrusznikiem silnik jest z gazem jesli to ma jakies znaczenie.
Opublikowano
Witam posiadam bmw e30 1.8 m40 zapomnialem wsadzic wtyczki od silniczka krokowego po pewnych naprawach i odpalilem silnik na wolnych obrotach chodzi jak diesel na wyzszych jest ok po podpieciu silnika jest bez zmian. Czy jest to wina silnczka krokowego czy moze czegos innego??
Może łapie lewe powietrze, lub krokówka zacięła się? I tak się zastanawiam... A może z innej strony. Co to były za naprawy?

EDIT

Taka mała dygresja. Nie używasz polskich znaków - OK, nie używasz wielkich i małych liter - OK, ale stosuj znaki przystankowe!!! Czytałem parę razy i naprawdę miałem problem ze zrozumieniem.

Opublikowano
Sciagalem caly kolektor ssacy i zastanawiam sie czy to wlasnie nie jest wina tej uszczelki pod nim, bo zlozylem go na starej, a dodatkowym objawem jest to ze nie chce palic i na niskich obrotach szrpie nia i strzela deliktnie z tlumika.
Opublikowano

Szczelność uszczelek łatwo jest sprawdzić. Weź pędzel i namocz w Pb i rozsmaruj w miejscach połączeń. Jeśli obroty wzrosną, to masz nieszczelność.

Ja akurat używałem strzykawki, gdy szukałem nieszczelności. I była ona tuż przy głowicy - uszczelka się posypała.

Opublikowano
Okazało się żę przy składaniu pomyliliśmy wtyczki i ugotowaliśmy komputer godzinka pracy fachowca i wszystko w porządku, tak że głupota nie boli.