Skocz do zawartości

sasysa powietrze przez korek olej.??????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam takie pytanie jak otwieram korek z oleju to sasysa powietrze ,a słychać to w tylniej częśći silnika (od skrzyni ) czy to normalne ? e-38 3.0 V8 94

pozd.

Opublikowano
Zupelnie normalne jak ma sie uszkodzona odme, to pokrywka kolektora dolotowego po przeciwnej stronie niz przepustnica czyli od tylu silnika do odpowietrzania "skrzyni korbowej" jak to nazywaja w katalogu intercars'a
Opublikowano

a jaka była tego przyczyna ze sie uszkodziła :idea: :idea: wysztrzał gazu 4 gen.? :?: :?: mozna tak z tym jezdzić ???zeby nieuszkodzić silnika

dzięki pozd.

Opublikowano
kolego jak miales strzał gazu to czesto dzieje sie tak ze potrafi mebrana w odmie rozwalic plastik obudowy odmy ,rozwala mebrane i nawet czesc obudowy,odma do wymiany kilka razy sie z tym spotkalem, ale gaz 2 generacji,ale 4 generacja zeby strzelała, zle masz ustawiony
Opublikowano

witam

to ze mam zle ustawiony gaz to juz wiem !! duzo jest roboty z tą odmą ?? żeby ją wymienić ?

pozd.

Opublikowano
nie wiem jak jest u Ciebie w 3,0 w 2,8 wystarczy sciagnac gume dolotowa od filtra do przepustnicy ta z przepływomietzem i pod spodem kolektora ssacego blizej bloku silnika odma jest mocowana na 3 srubkach na klucz 10, trzeba odpiac waz na zatrzask i drugi jest na opaske na srubokret, i wyciagasz odme zle jest troszke wyciagnac i włozyc nowa bo miejsca mało pozatym to spoko,,, jesli jest tak sam jak 2,8, ja wymieniałem 2 razy ,i bez problemu
Opublikowano
no tak ale u mnie jest z drugiej strony :!: od strony skrzyni i zauwazyłem ze coś jest nie tak z wezami podcisnienia wychodzących z odmy powinny wychodzić dwa a wychodzi jeden druga strona jest zaślepoiona i jakoś zmostkowana :?: :?:
Opublikowano
Wszyscy mamy ten mostek :0 i wygląda jakby z dużo otworów było. 7 śrubek wkoło odmy jest i masz ją w ręku, przynajmniej w e39 bo w e38 jakoś mniej miejsca na dłonie jest i trochę wiecej gimnastyki