Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie, od kilku dni auto jak postoi 1 dzien po odpaleniu przez okolo 5 sek kopci na biało i bedzo smierdzi spalinami w środku.

Prosze o pomoc

Opublikowano
Z rana na zimnym silniku może to być zwykła para wodna ...... gorsza wiadomość może być taka że do silnika dostaje się woda .... wtedy pod korkiem będziesz mieć masło (biały osad). Przy zapalonym silniku odkręć korek i zobacz jakie jest ciśnienie .... może to być też odma .... szukaj :cool2: pzdr
Opublikowano
pod korkiem od oleju mam sprawdzac? Odme i wsztkie oleje filtry wymienialem niespelna 4 tys km temu wiec moge to chyba nie odma?
Opublikowano

pali z pierwszego?? czy chwile musisz pokręcić (na zimnym)?

Mi padła pompka paliwa ta w baku.

moje objawy

1 na zimnym ciężko odpalała musiałem ją pokręcić z 5 sek.

2 po odpaleniu chmura dymu za samochodem przez 2-5sek.

3 no i w korku jak stałem- śmierdziało w samochodzie spalinami (taki dziwny "słodki zapach")

4 aż padła pompka i było holowanie.

Teraz pali z pierwszego, nie dymi nie śmierdzi.

Opublikowano
Kolego, jak ty to nazywasz "maslo" na korku jest od jezdzenia krotkich odcinkow, szczegolnie w zimie.Poprostu wystarczy dobrze przepalic auto najlepiej na autostradzie i tyle w temacie.Gdybys mial wode w silniku to piana bedzie rowniez w plynie ukladu chlodzenia.