Skocz do zawartości

320i wysokie obroty po odpaleniu i faluje...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam problem z moja furka... ma wysokie obroty 1300 do 1500 po czasie zaczyna falowac. byłem na kompie i nic nie wykazał wszystko niby ok. krokowy ok,prepływka ok,sondaok,czujnik wałka ok... nie wiem gdzie juz szukac...???? :mad2: podejrzewam ze moze gdzies lewe powietrze ciagnie. psikałem plakiem po korektorze ssacym po wtryskach nie było reakcji... prosił bym o pomoz z gory wielkie dzieki...
Opublikowano
mam podobnie komp zero bledow..jak jest zimny odpale i zafaluje ze 3razy i chodzi rowno jak juz rusze i jade nie chce schodzic z obrotow..trzyma do 1500 nieraz schodzi normalnie..moze krokowy wyczysc??ja robilem to ale zero efektu..albo zrob reset kompa..tez sie czaje teraz do tego..
Opublikowano
krokowy najlepiej preparatem do czyszczenia gaznikow..moze byc tez jak pisza beznyna badz wd40 itp. reset dokladnie tak jak mowisz..ale zrob to po wyczysczeniu krokowego zanim go odpalisz..
Opublikowano
reseta jak zrobic? odłaczyczako na jakies 15 min? czy spiac klemy ze soba? czym krokowy najlepiej wyczyscic?

:search: jest na forum, ksiazka "sam naprawiam..." twierdzi ze odlaczyc aku na 1h

Opublikowano
dzieki za ksiege:) chłopaki wczoraj rozebrałem poł silnika miedzy innymi korektor ssacy, wymieniłem pare wężów oringi na wtryskach w bd.stanie na ssacym tak samo... wyczysciłem skreciłem nadal to samo 1400 obrotow:( poddaje sie chyba... nie chce mi sie latac po mechanikach ale chyba nie bede miał wyjscia.... podejrzewam czujnik położenia przepustnicy.... mam takie wrarzenie jak by cały czas na ssaniu chodził... ale juz nie wiem sam: :mad2:
Opublikowano
dzieki za ksiege:) chłopaki wczoraj rozebrałem poł silnika miedzy innymi korektor ssacy, wymieniłem pare wężów oringi na wtryskach w bd.stanie na ssacym tak samo... wyczysciłem skreciłem nadal to samo 1400 obrotow:( poddaje sie chyba... nie chce mi sie latac po mechanikach ale chyba nie bede miał wyjscia.... podejrzewam czujnik położenia przepustnicy.... mam takie wrarzenie jak by cały czas na ssaniu chodził... ale juz nie wiem sam: :mad2:

Sprawdź miernikiem czy ma prawidłowe wartości

tel. 514.99.46.99