Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od niedawna skaczą mi obroty na gazie między 750 a prawie zero.zachuśta tak kilka razy i gaśnie! na benzynie jest normalnie!myślałem że to wina stacji gdzie tankuje gaz ale na innych jest to samo!wkurza mnie to .może to być wina filtrów gazowych i czy wymiana pomoże? dodam że gaz sekwencyjny? e39 520i.ps.dzieje się tak tylko na rozgrzanym silniku.
Opublikowano
od niedawna skaczą mi obroty na gazie między 750 a prawie zero.zachuśta tak kilka razy i gaśnie!
Miałem dawno temu taki objaw,ale u mnie kable siadały,łatwo sprawdzić specyfikiem w spraju,mają mechaniory.Założyłem nowe kable i jak ręką odjął,co wcale nie musi być u ciebie.POzdr
Opublikowano
filtrów z gazu jeszcze nie wymieniałem bo mam go od pól roku a wcześniej to niewiem.ja zrobiłem nim nieco ponad 6tys.
Opublikowano
Ja miałem to samo i pierw była przyczyna, że nie wymieniałem filtra gazu i zapchały się wtryskiwacze. Wymieniłem wtryskiwacze teraz po 20tyś znów zaczęło falować i nie miało auto mocy na gazie. Pojechałem dziś do gazownika i okazało się, ze wtryskiwacze brudne wyczyścił na miejscu i w efekcie auto na gazie ma takiego samego kopa jak na benzynie i silniczek chodzi równiutko. Pewnie u Ciebie są zapchane wtryskiwacze wystarczy że raz zatankujesz jakiegoś lipnego gazu i tak się dzieje. Tak mi się tłumaczył gazownik jak się pytałem czemu tak szybko zapchały się wtryskiwacze. A filtr od gazu wymienia się co 10 tyś są 2 filtry jeden na reduktorze od gazu w stanie ciekłym drugi za reduktorem od gazu w stanie lotnym