Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z nawiewem w aucie.Dzis chcialem wlaczyc nawiew .Dmuchawa popracowala kilkanascie sekund i sie wylaczyla (na panelu klimatronika nic sie nie zmienilo).Kiedy zmniejszylem nawiew na panelu i chcialem wlaczyc go jeszcze raz-nic sie nie stalo.Dopiero po odczekaniu paru minut moglem znowu wlaczyc nawiew ale sytuacja sie powtorzyla-sam sie wylaczyl.Dzieje sie tak na kazdym biegu wiec to chyba nie jez?Bede wdzieczny za szybka pomoc!

Opublikowano
Jeż na 100%. Koszt to 180zł valeo i taki sam siedział oryginalnie. Wymiana to 40min do 2 godzin w zależonsci od cierpliwosci ... ja robiłem to 4 godziny ale wypiłem przy tym zgrzewkę piwa i robiłem grilla :)
Opublikowano

Witam,

dzieki za porady.Fkatycznie,problemem jest jez.Stad moje kolejne pytanie-lepiej kupic uzywany czy nowy?

Opublikowano
Jeśli jesteś obyty z lutownicą polecam reanimację. Tam jest nic innego jak zimny lut na tranzystorze. Oczywiście robota bardzo precyzyjna ze względu na to, że jeż jest zalany tworzywem, które trzeba delikatnie usunąć nie uszkadzając elektroniki. Ja osobiście bardzo żałuję, że pospieszyłem się, bo udało mi się w 100% reanimować stary, a usunięte tworzywo zastąpiłem cienką warstwą silikonu temperaturowego. Więcej na temat reanimacji jeża znajdziesz na forum, jeśli się zdecydujesz.
Opublikowano
Dzieki trandolf,tak chyba zrobie.Lak juz rozbebeszylem.Trzeba tylko poprawic te luty.Zobaczymy na ile to pomoze.Dzieki i pozdrawiam! :cool2: