Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie, jakie idą podkładki pod wtryski czy dostane podkładki w każdym sklepie motoryzacyjnym czy trzeba do serwisu jechać?? Jaką siłą powinny być dokręcone wtryskiwacze?
Opublikowano
podkładki powinieneś dać rade zamówić w porządnym sklepie motoryzacyjnym,nie wiem czy do tds-a idą takie same jak do 2,4td ...ale jak takie same to wymiary 21x17.5mm ,natomiast jeżeli chodzi o moment przy dokręcaniu to 40+/- 5 Nm a przewody 20Nm....a tak na marginesie ,to dlaczego wymieniasz podkładki ??? wymieniałeś wtryski ,czy może miałeś jakieś obiawy nieszczelnośći na wtryskach??

eSKa

Opublikowano
To poszukam tych podkładek w jakimś dobrym sklepie a będę wymieniał podkładki, bo chce sprawdzić sobie ciśnienie na cylindrach i od razu sprawdzę sobie wtryskiwacze, kupie nowe podkładki żeby mieć szczelne, bo 2 razy te same podkładki nie założę, bo już będą wyciśnięte i mogą nie przylegać dokładnie. A mas może zdjęcie jak wyglądają te podkładki??
  • 9 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam ktoś mi pomoże znaleźć takie podkładki ?

Dostaniesz od reki lub w 24h w InterCars.

Rozmiar 21x17,5mm

Ja placilem kilka miesiecy temu jakoś niecałe 10pln za 2szt jeśli dobrze pamiętam.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

idź do zwykłej agromy czyli części do trakorów lub coś podobnego

i dostaniesz takich podkładek na kilka kompletów za te 10zł

tak mu doradziliście ale o najważniejszym że nigdy surowych nie wyżarzonych podkładek pod wtryski się nie zakłada to już nikt koledze nie napisał :) . a ten post przeczytało prawie 500 ludzi widać ilu z nich to byli fachurzy a pużniej do warsztatów przyjeżdżają i mówią że spod wtrysków się paliwo sączy :) .