Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ..

Dzisiaj odpaliłem rano samochód , przejechałem z 3 km i zauważyłem że za mną zostają kłęby spalin. Mówię o naprawde sporej ilości dymu. Potem doszły objawy "ostrego klekotu" oraz jak silnik już normalnie się nagrzał doszło szarpanie (takie jakbym jechał szybko po kostce brukowej). :( Jak potem otworzyłem maskę zauważyłem że niżej świec coś paruje, dymi ?!

Wyczuwalny był dziwny zapach jakby olej się na czymś gotował.

Gdy odpaliłem go za 4 godziny oczywiście zrobiłem mgłę na osiedlu przez spaliny aczkolwiek przejechalem z 4 km i nie zauwazylem wielkiego klekotania ani szarpania.

Dodam że 2 tygodnie temu zmieniłem olej w silniku przy okazji wymiany miski olejowej z półsyntetyka na mineralny a tydzien temu wspawano mi przedni tłumik.

Co o tym sądzicie ?

Opublikowano
zle zrobiles przechodzac na mineral,, ubywa oleju? nie cieknie ci na kolektor wydechowy olej z pod pokrywy.. skad ten dym z wydechu czy z pod maski ?..sprawdz cisnienie na cylindrach i pomyslimy dalej.
Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz