Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.. czy ma ktos moze namiary na kogos kto sprzedaje reperaturki w podloge w e30.. chodzi mi o narozniki pod deska rozdzielcza- pod sprzeglem i u pasazera w rogach.. czy mozna gdzies kupic takie zebym nie musial wyginac blachy.. pozdr
Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz
Opublikowano
Ale dlaczego chcesz wyginać blache pamietaj ze w aucie się nigdy nic nie SPAWA NA SZTYWNO nie rób z auta trumny. Dotnij sobie kawałek blachy złap spawem w czterech lub sześciu punktach i kup sobie rzywice czy włukno szklane i pożądnie to zaklej to tyle ile mozna zrobić. Pamietaj ze nigdy nie wolno ingerować w pnełmatyke auta. Nad tym myśleli inżynierowie i jest dobrze nic nie trzeba zmieniac
"Rzeczy niemożliwe Od Ręki, Cuda do trzech Dni"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No niby tak. ale jak masz bardzo zgnitę w tych miejscach to i tak konstrukcja jest osłabiona. Jak się robi auto na lata to lepiej wyciąć niedobry kawal blachy i wspawać nowy, nawet trochę mocniejszy. A żywica w tak newralgicznych miejscach (no przy pedale to też bym dał żywiće bo akurat tu nie trzeba nic mocniejszego dawać) nei da takiej sztywności jak należy. A po za tym nie róbmy z auta amfibi :twisted: :twisted:
Opublikowano
czytasz uwaznie ird? ja nie chce wspawywac zagietej blachy.. ja chce kupic reperaturki .. element zamienny .. mam 2 dziury w e30 wlasnie w tych rogach i sa one wielkosci 2 paczek papierosow kazda- po oczyszczeniu z rdzy.. reszta bmw idealna.. tylko te 2 miejsca.. robie auto dla siebie i chce zeby bylo jak najbardziej dobrze. myslalem wyciac te kawalki z innej bmki ale kazda ma takie same lub jeszcze gorsze dziury.. chyba ze ktos ma cale to prosze ma priv. kupie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z reperaturkami po za ORI, które pewnie bedą kosztować majątek nic nie załatwisz. Albo podoginasz cośz blachy albo szukaj jakieś całej bawary.
Opublikowano
no wlasnie wspawalem z blachy narazie i jezdze bez wnetrza.. ale mimo iz jest to zrobione na poziomie to nie podchodzi mi taka robota.. wole orginal wspawac i spawy zarobic jakas masa zeby wygladalo to jak oryginal z pod spodu przynajmniej.. wiesz o co chodzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No wiadomo, ale z pori reperaturkami bedzie bardzo cieżko. trzeba coś rzeźbić ale można to zrobić dobrze, prawie jako ori.
Opublikowano
ogolnie dostalem od spawacza w mojej pracy taka kosc twarda czarna jakby smoly.. jak kamien twarda.. nie jest to typowa smola ale podobne.. po nagrzaniu palnikiem rozpuszcza sie i wypelnia wszystko po czym zastyga.. cos takiego jak w naszych bmkach na podlodze jest -chyba nawet to samo.. ale wlasnie chce to wykorzystac na oryginalnych rogach badz zamiennikach.. jak ktos ma bude po dachu ze zdrowymi rogami to prosze o namiar.. lub wie gdzie sprzedaja reperaturki - niech napisze w temacie bedzie dla nastepnych naprawiaczy :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam e30 gołą budę możecie przyjeżdżać i wycinać co chcecie!ZERO KOROZJI!!!

[OO==[][]==OO]

Kiedyś: E30 325 '86, E30 318 '89, E30 320 '90, E34 520 '92, E28 528 '81, E32 735 '90, E32 735 '89, E30 320 '89, E32 730 '90, E30 320 '87, E30 320 '89, E30 320 '89. Teraz: E30 320 '90, E34 525 '89

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Najlepszy i najskuteczniejszy sposób kolego jest taki wycinasz zgnity kawałek dorabiasz blaszke hewtujesz paroma spawami a następnie cynujesz zabespieczasz podkładem a puzniej masą możesz miec tylko 1 problem cynować blachę trzeba umiec ale jest to do ogarnięcia najlepszy sposób i pewny. Ktoś tam wyżej opisywał coś o żywicy, żywice to można użyć ale do łodzi a nie do auta :}
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)