Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dodam ze auto było serwisowane w ASO i posiada książkę serwisową..

To jeśli masz historię serwisową z ASO i przebieg mniej więcej zgadza się z tym co było ostatnio wpisane i jest teraz to możesz wtedy już być bardziej pewny, że przebieg nakulany jest prawdziwy.

Pzdr.

Opublikowano
przebieg jest prawdziwy o tym cały czas mówię. Jedyna wada to jest rozlany wyświetlacz od radia co do tego wyświetlacza macie jakaś instrukcje np jak zwiekszyć basy czy cos?? bo mam problem :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
daroox powtarzasz w kółko to samo a koledzy pytają konkretnie w jaki sposób potwierdziłeś przebieg. Książka serwisowa niczego nie dowodzi, możesz sobie taką kupić na allegro.
Opublikowano
to kup sobie taką na allegro jak można. pozatym co z tego ze kupisz jak sie nie bedzie zgadzała z numerem silnika..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W książce nie ma numeru silnika, co najwyżej jest wklejka z numerem nadwozia i listą wyposażenia - do wydrukowania w 5 minut...

Nawet pieczątki w oryginalnej książce nic nie znaczą...

Opublikowano
to kup sobie taką na allegro jak można. pozatym co z tego ze kupisz jak sie nie bedzie zgadzała z numerem silnika..

Podstawa to historia z systemu informacyjnego/serwisowego BMW bo to jest wiarygodne. Książkę, wpisy, wklejki, pieczątki można bez problemu zrobić pod konkretne auto więc tym się aż tak nadto nie sugeruj. Proste rozwiązanie - jeśli masz ową książkę serwisową to pozostaje potwierdzenie tego co jest wpisane w niej sprawdzając informacje w dowolnym, autoryzowanym serwisie BMW. Jeśli to już zrobiłeś i się potwierdza to, co w książce to tak - masz oryginalny przebieg tak jak piszesz. A jeśli póki co bazujesz tylko na tym co wpisane w książce to jeszcze całkowitej pewności nie masz i pozostaje Ci to co napisałem wcześniej.

Pzdr.

Opublikowano
I filtr paliwa - bo nie wiadomo jak dawno temu był zmieniany - bosch kosztuje 76 pln, wydatek żaden a mamy pewność, że filtr jest nowy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego. Nie odpowiedziałeś na proste pytanie a nie wiem po co się denerwujesz. Czy ten samochód ma w bazie danych BMW wpisany jakiś ostatni przegląd albo naprawę, przy jakim to było przebiegu i kiedy wykonane. Jeżeli taką informację uzyskasz i będzie to świeży wpis, wtedy możemy mówić o autentycznym przebiegu. Co z tego, że auto ma książkę serwisową skoro np. ostatni wpis w bazie BMW jest sprzed 3-4 lat a auto od tego czasu przejechało niby 10-15 tys km. Jeżeli napaliłeś się na auto i nie chcesz już nawet wiedzieć czy jesteś oszukiwany czy nie, to ok, napisz to jasno i nikt Ci nie będzie więcej zadawał dziwnych pytań.

Opublikowano
Ostatni wpis jest w roku 11.2009 z wymiany amortyzatorów wtedy przebieg miał 199600, a teraz ma ponad 200tys. nawet amorki jeszcze są na gwarancji, a ostatni wpis w książce serwisowej był w roku 2007 z mniejszym przebiegiem niż w tej chwili, czyli wszystko ok.
Opublikowano
W świeżo zakupionym dieslu proponuję

1x filtr oleju

1x filtr powietrza

2x filtry kabinowe

1x separator oleju (odma)

A cenowo ile to będzie mniej więcej ??? olej mam juz zakupiony

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatni wpis jest w roku 11.2009 z wymiany amortyzatorów wtedy przebieg miał 199600, a teraz ma ponad 200tys. nawet amorki jeszcze są na gwarancji, a ostatni wpis w książce serwisowej był w roku 2007 z mniejszym przebiegiem niż w tej chwili, czyli wszystko ok.

Czyli teraz rozumiem, że ma około 230 tys km? No to wygląda, że jest ok i jak sprawdziłeś wszystko dobrze i taki przebieg Ci nie przeszkadza to nic tylko kupować.

Opublikowano
Znakomita większość aut na otomoto ma całą masę dokumentów łącznie z ksiązką servisową dla ściemnienia frajera,któremu po zakupie wydaje się,że kupił orginał i za skarby nie dopuści do siebie innej mysli. Jak ktoś ma doswiadczenie,to niepotrzebne mu są żadne papiery aby stwierdzić autentyczność,a zdaża się to bardzo rzadko,bo 90 % ma przekręcony licznik. Pozdro :cool2:
BMW=Boss-Money-Women
Opublikowano

nie przez przypadek sprzedający wstawiają zdjęcia tylnych kanap. a przód niewyraźny albo w ogóle.

rzadko kiedy tylne kanapy są zniszczone, tylko że tam kierownicy nie ma.

Opublikowano

foto może będą jutro, podzielę się z zainteresowanymi ;)

r.

Bardziej interesuje mnie jednak to pierwsze.

Panowie z Wrocławia - znacie to auto???? BŁAGAM!!!! ;)))))

r.

Opublikowano

r.

r.

Kolego nie zwracaj uwagę na nich bo oni są albo zazdrośni albo coś poczytaj ich posty na mój temat i zobaczysz jest parę ludzi rozsądnych, kup co uważasz, pojedz na stacje diagnostyczną i tam ci wszystko wyjdzie ;]

Opublikowano

r.

r.

Ja szczerze mówiąc nie kojarzę tego auta. Może jeździ gdzieś w innej części miasta a może się nie wyróżnia z tłumu na ulicach - a trochę podobnych e39 już jeździ po mieście. Jedno mnie tylko dziwi - gośc szukał tego auta tak długo, tak go ogarniał, tak dbał, pieścił a lampy przednie z wyglądu jak najgorszy sort chińskiego badziewia... :duh: Ogólnie wyposażenie auta dośc przyzwoite ale pisanie, że "tempomat (w pełni sprawny - w tym modelu to rzadkośc)" to już pieprzenie kotka za pomocą młotka. Co niby jest rzadkością - tempomat? (jest chyba w znakomitej większości 530d). To, że jest sprawny? (oglądając kilkanaście egzemplarzy kiedy sam szukałem we wszystkich działał bez problemu). Co do aut, które podrzucasz to pamiętaj, że tutaj po zdjęciach to i tak możemy sobie pisac a i tak będzie to tylko teoria (no i ewentualnie zwrócenie uwagi, że któreś elementy z wyposażenia auta się nie zgadzają bądź wzajemnie wykluczają rocznikowo). Podstawa to sprawdzenie auta na żywo - pomaca, opukac, podjechac na jakiegoś kompa i wtedy można poważniej myślec o danym aucie.

Ogólnie to ja bym się bał kupic e39 530d w takich cenach (około 20 tys. pln). Takie auta to czysta rosyjska ruletka... Mając do dyspozycji 20 tys pln i będąc zapatrzony na BMW e39 szukałbym jednak benzyny bo przy takiej kwocie ewentualne naprawy/doprowadzenie auta do używalności w przypadku zaniedbanej benzyny są jednak mniej drastyczne dla kieszeni niż koszty ogarnięcia zaniedbanego diesla.

Pzdr.

Opublikowano

;)

co do treści ogłoszenia - sam wielokrotnie pisałem głupoty sprzedając auta, które podczas wystawiania wydawały mi się ważne... co do wyposażenia (lampy nie wyglądają okropnie ;), ale ja się nie znam) to oprócz M-kierownicy nie dopatrzyłem sie zbyt wiele okiem niefachowca.

Postaram się sprawdzić ja na ASO, w najgorszym przypadku wezmę swojego kompa z carsoftem i inpą - na tym się akurat znam.

nie lubie benzyn. Wiem że zaraz podniesie się larum i posypią kamienie że bawarka najlepiej czuje się w benzynce itp., ale ja naprawdę nie lubie benzyn. ten common rail to fajna zabawka, przebieg nawet jak będzie przewalony z 300000 to mnie nie przeraża (jeżdzę dieselkami kilka lat i dawno przestałem szukać 10 latków poniżej 200000 ;) - w cuda nie wierzę). a benzyna +LPG - gazy to ja mogę - puszczać... ;) nikogo nie obrażając...

daleko nie mam, podjechac zawsze mogę...

rafał