Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co Ty piszesz? :shock: samochody w pl są właśnie bardzo tanie :twisted: porównaj sobie ceny z allegro i mobile.de czy innych rynków europejskich :mrgreen: Jeżeli uważasz, że 15 tys. zł. (z zarejestrowaniem, ubezpieczeniem, podstawowym serwisem) za 16 letnie BMW 520i, bezwypadkowe, w idealnym stanie, z prawdziwym przebiegiem 197 tkm. to dużo, to kup takie za 7 tys. :norty: a później narzekaj, że BMW to awaryjny chłam, generujący kosmiczne koszty :mrgreen:
Opublikowano
To chyba m pakiet sobie daruje ale kolorowo w srodku musi byc :d no i 2.5l bo 2.0 to za malo
  • Moderatorzy
Opublikowano

2.0 od biedy ujdzie, kulturka 6cylindowej rzędówki jest, jakoś tam się rozpędza i dwie stówki spokojnie wyciąga. Problemy pojawiają się przy pełnym załadunku, wtedy czuć, że przyspieszenie siada.

Jednak więm, że przy wyborze koljnego 2.5 minimum będę brał pod uwagę ;)

Opublikowano
Od biedy ujdzie, do spokojnego przemieszczania się w sam raz :mrgreen: i uczy cierpliwości na drodze :wink: z 2.8 np. nie ma żadnego porównania, nie mówiąc o przepaści z 530i czy 540i :D ale z drugiej strony jeżeli miałbym do wyboru 520i w super stanie a 523i czy 528i w średnio zadowalającym, to biorę 520i. Ten "średnio zadowalający stan" i tak odbierze Ci całą przyjemność z jazdy :norty:
Opublikowano
Od biedy ujdzie, do spokojnego przemieszczania się w sam raz :mrgreen: i uczy cierpliwości na drodze :wink: z 2.8 np. nie ma żadnego porównania, nie mówiąc o przepaści z 530i czy 540i :D ale z drugiej strony jeżeli miałbym do wyboru 520i w super stanie a 523i czy 528i w średnio zadowalającym, to biorę 520i. Ten "średnio zadowalający stan" i tak odbierze Ci całą przyjemność z jazdy :norty:

Tym bardziej, że przez 75% czasu użytkowania auta pełnej mocy i tak nie wykorzystujesz...

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
ja na początku jak kupiłem 520i to byłem mega zadowolony a po miesiącu kląlem jak szewc że nie szukałem 2,8 albo 530i. I tak wsadziłem z czasem gaz i tak a 2,0 pali tak samo jak 2,8, róznica w przyspieszeniu bardzo duża. W dodatku potem łatwiej jest odsprzedać 2,8 z gazem niż 2,0. Także jak ktoś szuka benzyny to na 520i ja bym nie patrzył
Opublikowano

Nie ma co doradzać tylko lepiej się przejechać i zobaczyć czy takie 2.0 wystarczy. Nie jeden powie że to rakieta. I nie jeden powie że 2.8 to muł. Wszystko zależy z jakiego auta się przesiądzie.

Ja jestem zadowolony z 2.0. A miasto 2.0 i 2,8 już takiego spalania nie ma tylko jest kilka litrów różnicy. Przy LPG nie ma wielkiego znaczenia, ale na PB jest już spora różnica.

Opublikowano
to jak to - gazu pali prawie tyle samo a benzyny kilka litrów więcej ? jakim cudem ? 2,8 lepiej sobie radzi z budą - te kilka litrów to bajka, zgodze się że 2,8 może w mieście spalić litr więcej ale nie kilka
Opublikowano
Zawsze można kupić 520i na codzień na te 75% jak wyżej napisano, a na pozostałe 25 % kupić np. 325 ti :wink: :D wilk syty i owca cała :mrgreen:
Opublikowano
to jak to - gazu pali prawie tyle samo a benzyny kilka litrów więcej ? jakim cudem ? 2,8 lepiej sobie radzi z budą - te kilka litrów to bajka, zgodze się że 2,8 może w mieście spalić litr więcej ale nie kilka

Jak byś czytał dobrze to byś wiedział :)

A świstak siedzi.... Tak się składa że jeżdżę na zmiany autem drugie to 2,8 i wiem doskonale ile na tak małym odcinku pali moje a to drugie auto. I nie jest to litr. Na odcinkach poniżej 10km i do tego miasto 2.8 nie pali 12l tylko "troszkę" więcej.

Opublikowano
"316i pali tyle co 318 a 318 tyle co 320, z kolei 320 tyle co 325 a 325 tyle co 328 więc 328 najlepszy wybór" :mrgreen:

A jak bierzesz 328i to czemu nie jakiegoś v8? Litr więcej max dwa w mieście pali :mrgreen:

Opublikowano
Eee tam, Alpina B12 jak już :mrgreen: :mrgreen:

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano
Cichy to niech autobusem do Torunia przyjedzie :mrgreen:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804