Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio dzień w dzień ten sam problem, od startu do prawie optymalnej temperatury jedzie autko normalnie, a chwile potem zaczyna przerywać i dławić sie tak jakby nie przepalało mieszanki,wciskam gaz niezaleznie na jakim biegu i przez 3 sekundy przerywa zeby dopiero po chwili zaczac odjezdzac, po około 10 minutach gdy silnik jest dogrzany wszystko znika i wraca do normy, nie ma szarpania nie ma dławienia i wszystko jest przepalone :) zatem dlaczego na pewnym zakresie temperatur cos sie dzieje takiego ze przestaja pracowac wszystkie swiece cewki lub cos co jest za to odpowiedzialne ,,, a po chwili znowu wszytsko działa ??

Opublikowano
dlaczego na pewnym zakresie temperatur cos sie dzieje takiego ze przestaja pracowac wszystkie swiece cewki lub cos co jest za to odpowiedzialne

Skad wiesz ze caly uklad elektryczny przestaje dzialac? ... znam odpowiedź na to pytanie.

Dolot masz szczelny?

Opublikowano
wszystkie w sensie ze nie wszystkie działaja, bo w moim odczuciu to ewidentnie wina ktoregos z tych elementow (ale byc moze to cos zupełnie innego ,bo mechanikiem nie jestem) dzisiaj nawet strzelił z rury chyba nieprzepalonym paliwem
Opublikowano
No to generalnie, sprawa przedstawia sie nadzwyczaj dziwnie. Dobrze byloby sprawdzic bledy na komputerze, tylko w maire mozliwosci znajdz warsztat ktory ma odpowiedni sprzet i doswiadczenie, bo wiele warsztatow uzywa slabego sprzetu i wie o diagnozie tyle co pierwszy lepszy czlowiek ewentualnei troche wiecej
Opublikowano
i po raz kolejny mocno wierzyłem ze uda sie tego unikna :) bo to stowa minimum w plecy plus to co mi powiedza ze do roboty, dlatego liczyłem ze moze ktos mi tu pomoze bo byc moze komuś też samochod chodził jak rajdowy na dogrzanym silniku :)
Opublikowano
wszystko to jest dobrze mi znane ale zaznaczam ze moje auto poszwankuje kilkanascie minut na dogrzaniu a potem wszystkie objawy zanikaja, wiec trudno okreslic czy cewki moga pasc na chwile a potem zadziałac poprawnie, a moze jakis czujnik temperatury ??
Opublikowano

czujnik temperatury? jest i to nie jeden, ale to nadal dziwne ze daje, jesli to on, takie objawy tylko w pewnym zakresie temperatury...

moze to niesprawny silniczek krokowy, zanieczyszczony, nie dawkuje powietrza tak jak powinien.