Skocz do zawartości

316i - Mechanik - Stacja diagnostyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hellou , to znowu ja , kolejne glupie pytania z mojej strony..

otoz mam pytanie co do klimatyzacji , cały czas mam ją na AUTO , i nie da się tego wylaczyć , temperature moge dać maxymalnie do 26+ , lub do 17+ , acz kolwiek nawet jak daje w upał zeby bylo 17 , to i tak nie czuje by tak było, chociaz gość twierdził ze klima działa w 100% , daltego teraz pytanie , czy poprostu zrobił mnie w balona i klima jest nie nabita , albo cos z nia jest nie tak , czy ja cos zle wciskam/konfiguruje ? nie wiem czemu nie moge dac mniej niz 17 stopni , i nie moge wylaczyc tego AUTO.

Kolejne pytanie , znacie moze jakiegos mechnika w Warszawie , ktory mogłby zrobic mi przeglad mojego bmw ? nie chodzi mi o papier ze przeszedł przeglad bo taki posiadam , tylko chce sprawdzić co ewentualnie musze wymienić , jak pracuje silnik , i czy wszystko jest w porządku , chodzi mi o DOBREGO MECHANIKA KTORY SPRAWDZI MI WSZYSTKO CO SIE TYLKO DA , a nie obejrzy czy sa wycieki i powie "hmmm ogolnie OK" , ponieważ jest to moja pierwsza bmw , i chciałbym o nią naprawde zadbać i zrobic wszystko na cacy by wszystko bylo zawsze wymienione na czas , slyszalem ze tylko wtedy mam szanse by pojezdzić nia pare ładnych lat bez problemów..

BMW 316i - E46 - 1.9 benzyna - 2000rok , 200tyś przebiegu. , spr. z Holandii , podobno z komisu.

Opublikowano

A co do klawisza "Auto": Jak naciśniesz jedną ze strzałek kierunkujących nadmuch to powinno Ci zgasnąć podświetlenie klawisza "Auto", na wyświetlaczu zgaśnie Ci napis "auto" gdy zmienisz klawiszami z wiatraczkami siłę nadmuchu.

Poza tym prawdopodobnie masz nienabitą klimę, czy słyszysz jakiś inny dźwięk jak ją włączasz?

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
pomyłka panowie , wsyzstko jest juz ok , wciskam sniezke i normalnie daje zimne powietrze elegancko , aczkolwiek nie slysze by cos sie innego wtedy odpalało , a pytanie mam takie jeszcze , duzo wiecej paliwa schodzi jak sie uzywa klimy non stop ? :>

Czym wiekszy silnik tym mniej zuzywa paliwa. Mojemu autu nie robi roznicy czy klima jest właczona czy nie. Ani spalanie nie wzrasta, ani mocy nie ubywa.

Niestety w słabszych autach zuzycie paliwa może wzrosnąć nawet o 10%. Silnik oddaje część energii do napędu sprężarki.

Opublikowano

Kolejne pytanie , znacie moze jakiegos mechnika w Warszawie , ktory mogłby zrobic mi przeglad mojego bmw ? nie chodzi mi o papier ze przeszedł przeglad bo taki posiadam , tylko chce sprawdzić co ewentualnie musze wymienić , jak pracuje silnik , i czy wszystko jest w porządku , chodzi mi o DOBREGO MECHANIKA KTORY SPRAWDZI MI WSZYSTKO CO SIE TYLKO DA , a nie obejrzy czy sa wycieki i powie "hmmm ogolnie OK" , ponieważ jest to moja pierwsza bmw , i chciałbym o nią naprawde zadbać i zrobic wszystko na cacy by wszystko bylo zawsze wymienione na czas , slyszalem ze tylko wtedy mam szanse by pojezdzić nia pare ładnych lat bez problemów..

kolego w cuda wierzysz. jak się sam nie zajmiesz jak należy swoim autem to nikt tego nie zrobi. nigdy żaden mechanik NIE SPRAWDZI WSZYSTKO CO SIĘ DA tak jakbyś chciał. A jeśli się nie znasz na autach i naprawach to jesteś zdany na tępych mechaników lub cwanych oszustów. A u jakuba na klimie to nawet odrobinę mniej może palić i nawet może ciut mocy wzrosnąć. przecież u niego wszystko jest na odwrót :)

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda