Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanko czym moge zmyc plame ze skory otoz wczoraj jechalem na impreze kolezanka mi siadla leginsami do auta i zauarzylem ze mam plame od jej leginsow na jasnej skurze berzowej na fotelu pasarzera i niewiem czym to zmyc nie wie nikt czym to idzie zmyc czy ktos juz takie cos zmywal?? :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( dziekuje serdecznie
Opublikowano
no racja tylko teraz to musze czyms zmyc bo jestem tak zdenerwowany ze szok tak sie troszczylem o ta skure a tu siadzie i koniec po moich staraniach i wyglada jak w oborze :( :( :( :( :( :duh: :duh: :duh:
Opublikowano
Idz do sklepu z wyrobami skórzanymi i kup specjalne mydełko z gąpeczką do mycia i zabezpieczania skóry.Jest to taki jak gdyby wosk,do jasnej skóry będzie miał kolor jasny.Ja mam coś takiego kupiłem u siebie w hiszpanii,firma-AVEL i zwie sie to w tłumaczeniu na PL Mydło,czyscik,do zabezpieczania wyrobów ze skóry.POjemniczek 100ml kosztował 21euro.Jest super,wszystko zczyści prócz farby do malowania,produkcji made in France.Jak nie znajdziesz tego to spytaj o coś dobrego,nie próbuj na własną reke czyscić czymś niepożadanym,tylko specyfik markowy do skóry.POzdr
Opublikowano
no racja tylko teraz to musze czyms zmyc bo jestem tak zdenerwowany ze szok tak sie troszczylem o ta skure a tu siadzie i koniec po moich staraniach i wyglada jak w oborze :( :( :( :( :( :duh: :duh: :duh:

Zwykla ciepla woda z delikatnym mydlem i gabeczka da rade bez problemu.

Ale mam jedno pytanie. Czy skura to jest skora z kury ??? :mrgreen:

Sorry ale nie moglem sie powstrzymac. Rozumiem ze nerwy sa ale "skura" nie wyglada za dobrze.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Jakieś poplamione dziewczyny wozisz :wink:

Szare mydlo, ciepła woda, gąbeczka i będzie dobrze, potem balsamik i przegląd koleżanek po imprezie :)

Opublikowano
Jakieś poplamione dziewczyny wozisz :wink:

Szare mydlo, ciepła woda, gąbeczka i będzie dobrze, potem balsamik i przegląd koleżanek po imprezie :)

heheheheh nie po imprezie tylko przed :D zanim wsiądzie :D

Opublikowano
Sorry ale nie moglem sie powstrzymac. Rozumiem ze nerwy sa ale "skura" nie wyglada za dobrze.

jak brudna to "skura" jak czysta to "skóra"

a tak swoją drogą to nie lepiej zamiast wozić koleżanki pojechać na dziwki ???

jak coś poplamią lub obcasami podrą to dostaniesz odszkodowanie

tylko birzcie rachunek z kasy fiskalnej ...

:D :D :D

Opublikowano

Dlatego zawsze uważałem, że z wizualnych względów jasna/beżowa skóra wygląda genialnie. Natomiast w kwestii funkcjonalnej to niestety nigdy w życiu nie chciałbym mieć tak jasnej skóry w swoim aucie. Byle jeansy albo jakieś właśnie inne tkaniny z kobiecej galanterii i potem jest płacz.

Z tym czyszczeniem to spokojnie - nie panikuj. Tak jak koledzy wcześniej pisali - ciepła woda, trochę mydła (najlepiej spróbowałbym chyba szarego mydła), jakaś gąbka niezbyt agresywna i powoli powinno zejść bez problemu.

Następnym razem zanim zapakujesz dziewczę jakie na siedzenie kup worek foliowy - najlepiej taki z zamkiem jak w kostnicach - będzie praktyczne w razie "w". :mrgreen:

Pzdr.

Opublikowano
posiadalem kiedys jedno auto z jasną skórą i powiem szczerze że w mojej branży się nie sprawdza. Teraz tylko czarna i tyle. To by była pod wrażeniem jakbym ją moją 5.4 przewiózł hehe
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a tak swoją drogą to nie lepiej zamiast wozić koleżanki pojechać na dziwki ???

Twoje posty są zawsze nie do wyczesania :mrgreen: W sumie to w tym coś jest :norty: :norty: :norty:

Następnym razem zanim zapakujesz dziewczę jakie na siedzenie kup worek foliowy - będzie praktyczne w razie "w". :mrgreen:

Bo kolega nie zajrzał gdzie trzeba i dlatego teraz musi czyścic siedzenie a mógłby co innego.Powinien dostac naganę za niedopełnienie obowiązków :mrgreen: .No chyba ,że aż tak heblował.

I tak trzymac.

wczoraj jechalem na impreze kolezanka mi siadla,dzisiaj wieczorem bede probowac moze spocilo sie kolezance co nieco:D :D :D :D

Ja bym się ucieszył :cool2: :mrgreen:

Sorry.Ale ten temat jest tak zabawny,że musiałem zsumowac najlepsze wypowiedzi.

Swoją drogą to już dawno nie było nic wesołego na forum,tylko ciągle awarie i naprawy.A taka awaria jest przyjemna(może nie dla kolegi od tapicerki,chociaż nie wiadomo co było przedtem.A może warto było?????) tylko trzeba uważac "jak się spuścic,żeby nie wpaśc" :mrgreen:

Pzdr.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Byle jeansy albo jakieś właśnie inne tkaniny z kobiecej galanterii i potem jest płacz.

Jak się wozi laski ubrane w tandetne podróby to potem są wyniki. ;) Jeszcze nie widziałem spodni, które brudzą skórę. Jakaś masakra. :)

Opublikowano
Byle jeansy albo jakieś właśnie inne tkaniny z kobiecej galanterii i potem jest płacz.

Jak się wozi laski ubrane w tandetne podróby to potem są wyniki. ;) Jeszcze nie widziałem spodni, które brudzą skórę. Jakaś masakra. :)

Albo koleżanka ma spodnie oryginał a kolega fotele z ekoskUry :D A może ta koleżanka jest z zawodu kominiarzem?

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano

Koledzy mi się wydaje że autor chciał dziewczynie pokazać co bavarka potrafi i wtedy otworzyła sie przepustnica w bunii a u dziewczyny wywaliło uszczelke na zwieraczu-----AWARIA :mrgreen:

Opublikowano
hehe niewiem co ona miala na sobie troche polatalem po londynie troche sie pogniotlem z innymi na swiatlach a kolezanka nie dala nic ale za to druga odplacila sie haha na przednim foteliku musiala za kolezanke jakos splacic dlug haha :D :D :D :D :D a skorka sie domyla odalem do czyszczenia do jakis ciolkow wyczyscili ;p;p i teraz niewiem co mam zrobic bo bede znowu jechal na impreze wiem ze worek dam jej pod tylek tylko neiwiem czy wziasc ja na przednie czy jakas inna hah :D :D :D :D :D :D :D przymierzam sie na zmiane z e39 na e46 m i nie wiem co mam robic bo jezdzilem troche e 46 i to nie to co e39 co o tym sadzicie ??? :D :D :D
Opublikowano
przez taiger » Sob Kwi 23, 2011 12:40 am

hehe niewiem co ona miala na sobie troche polatalem po londynie troche sie pogniotlem z innymi na swiatlach a kolezanka nie dala nic ale za to druga odplacila sie haha na przednim foteliku musiala za kolezanke jakos splacic dlug haha a skorka sie domyla odalem do czyszczenia do jakis ciolkow wyczyscili ;p;p i teraz niewiem co mam zrobic bo bede znowu jechal na impreze wiem ze worek dam jej pod tylek tylko neiwiem czy wziasc ja na przednie czy jakas inna hah przymierzam sie na zmiane z e39 na e46 m i nie wiem co mam robic bo jezdzilem troche e 46 i to nie to co e39 co o tym sadzicie ???

bedziesz sie tam bawil z workami do bagaznika z nią :8)

E46 sprawia wrazenie mniej masywnego troche mi sie nie podoba deska i konsola srodkowa.

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano

Jedyne atuty E-46 w stosunku do E-39, to to że jest zdecydowanie ładniejsza, twardsza, i nie ma tego cholernie drogiego w naprawie zawieszenia co E-39 :D Poza tym E-39 jest lepsze pod każdym względem ;) Zdecydowanie więcej miejsca, lepszy komfort jazdy, bogatsze wyposażenie

A koleżance zaproponuj żeby najlepiej nic na siebie nie wkładała, będziesz spokojny o swoje skórki :D

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano

hehe no jest wygodniejsze i to o wiele ale no mwoie chcial bym e46 m bo jakos tak e39 nie chcem w m duzo angoli jezdzi e39 w m a e46 jest o wiele mniej i niewiem co mam robic :( :(

MOD EDIT: Na początek poczytaj forum zamiast śmiecić w cudzych wątkach