Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem swiezo po wymianie termostatu (Wahler), pompy wody (Ruville) oraz chlodnicy (Behr) i korka od zbiorniczka wyrownawczego , wszystko nowe. Wymienialem gdyz rozwalilo mi chlodnice na dole zrobilo sie polkole;/ Dzisiaj odpowietrzalem uklad kilka razy leci plyn bez pecherzykow powietrza. Jezdzilem sprawdzalem dzisiaj ogrzewanie jest az parzy, temp caly czas pion bez zmian, lecz weze od chlodnicy sa miekkie jeden goracy drugi letni czyli tak jak powinno byc. Ale czy weze nie powinny byc twarde?
Opublikowano

W obu E-36, z którymi mam kontakt węże są miękkie, nie ma problemów z układem chłodzenia [wskazówka trzyma pion, ogrzewanie działa, ilość zimnego płynu na poziomie "kalt"].

Z drugiej strony, mówi się, że węże powinny być twarde.

Dobrze by było, gdyby wypowiedział się ktoś, kto wie na 100% [czyli najlepiej na podstawie właściwej dokumentacji], jak to być powinno.

Opublikowano
No wlasnie wszyscy mowia o twardych wezach z tego wsyztskiego to juz sie pogubilem :D Teraz wyczytalem jeszcze gdzies ze po wymianie termostatu wskazowka moze miec pion a i tak moze sie grzac :shock:
Opublikowano
Tak na marginesie mam na sprzedaz pompe wody do beemki 2 litrowej sprawna, termostat wahlera, zbiorniczek wyrownawczy :D