Skocz do zawartości

320d 150km wykres z hamowni cos jest nie tak;(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

max moc osiąga przy niższych obrotach/ to dobrze.

max moment wyższy niż seria, ale znacznie dalej go osiąga i to jest objawem, który Cię zapewne wpienia.

prędkość max... CRy jeżdżą TYLKO 217km/h?? ja w ostatniej trasie moim M47 gnałem 221km/h!

Nie da się precyzyjnie określić przyczyny problemu... przede wszystkim solidna diagnoza INPĄ lub DISem pod obciążeniem, następnie rutynowe zabiegi "odzyskiwania mocy" w 2.0d... mnóstwo informacji na 4um. pozdr

Opublikowano
Witam tak jak w temacie postanowilem sprawdzic ile tak naprawe jest tam mocy i wyszło nie tak jak powinno :( co to moze być??

http://wyslijto.pl/files/download/qi0ql2mq7z plik hamownia01

na tym wykresie ewidentnie coś blokuje ... turbo ciężko wstaje - tam szukaj przyczyny ... sterowanie turbiną , katalizatory , może zapieczona geometria.... sprawdź luzy na wirniku może turbo już się kończy .. rozumiem że wszelkie filtry wymieniałeś ...???

O to mój wykres tylko że 2.0d m47 136Km i 280Nm w serii. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8565ea35cd4baae3

Bo zabiegach typu wymian elkektro zaworka sterowania turbiną ,czyszczenie egr, i wymiana przewodów pod ciśnieniowych moc 139.5 km i 303 NM :norty:

co do tego silnika to jest troszkę inaczej , zauważcie jak turbo szybko wstaje ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
O to mój wykres tylko że 2.0d m47 136Km i 280Nm w serii[...]moc 139.5 km i 303 NM

Dexter87 Twój wykres powinien być wzorem dla każdego M47 :cool2: gratuluję tak silnej i sprawnej serii :clap: :cool2: pozdr

Opublikowano
Nie sprawdzałem, raz że nie ma gdzie w woj. Świętokrzyskim a dwa nie mój styl jazdy na maxa;)
Opublikowano
100zł w Ostrowcu Świętokrzyskim, koleś robi chip Tuning firma King-Soft. Hamownia jest nowa obciążeniową "dynosoft"
Opublikowano
co do mojego wykrsu: filtry powymieniane, zaworki poczyszczone, egr wymieniony, turbo wymienione na nowe jakies 15tys. temu.

Separator przeczyszczony? filtr paliwa i przewody pod ciśnieniowe wymienione?

Opublikowano

strasznie słabo wyszła po programie .... mówili coś ?????

pompa już słaba czy co ????

aha raz wgrywali i żadnych poprawek nie robili , prawda ??? :wink:

jeśli już jedziesz do kogoś kto ma hamownie to powinni takie górki wygładzać ... po overboostcie ładnie łagodnie zbija , ale tą górkę przy 2750 obr powinni wygładzić .... trzeba pamiętać że wszelkie większe wahnięcia momentu są szkodliwe dla sprzęgła i osprzętu silnika ( turbo ) ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Nie wiem jak wyglądała ta dziura w rurze/wężu/kolanku intercoolera [chociaż sam miałem do czynienia z dziurą w dolocie i nie było to miłe... zwłaszcza przy wyprzedzaniu], ale osobiście wymieniłbym to nowe/używane ale w 100% sprawne. Panuje tam dosyć duże ciśnienie, przy którym gumowe elementy dosłownie puchną... nie ryzykowałbym dla kawałka gumy czy rurki, aby w momencie wyprzedzania coś się spieprzyło i zabrakło Ci mocy... bo wtedy na hamowanie za późno, a zabrakłoby tylko kilku metrów na wlot na swój tor jazdy. Co do katalizatora jedna z najlepszych operacji jaką należy wykonać dla dobra naszego motorku. pozdr
Opublikowano
co do mojego wykrsu: filtry powymieniane, zaworki poczyszczone, egr wymieniony, turbo wymienione na nowe jakies 15tys. temu.

Separator przeczyszczony? filtr paliwa i przewody pod ciśnieniowe wymienione?

- Separator czyli odma tak?? jak tak to oczywiscie wymieniona, filtr paliwa nie wymienany a przewody wymienione

Opublikowano
Tak odma, jeśli masz filtr sznurkowy to wymień jeżeli plastikowy separator to go przeczyść.Filter paliwa zmień koniecznie;)