Skocz do zawartości

BMW e36 1.8 i Podczas jazdy zamula i przestaje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem , otóż podczas jazdy w pewnym momencie strasznie zamula , nie ma siły jechac , po przekreceniu kluczyka jak sie ruszy od nowa jakis czas chodzi gdzie pozniej znow itd ... na komputerze pokazuje juz mi dawno sodę lambda no i pali ok 20 litr gazu ... ale te mulenie mam od kilku dni jakies wskazówki ... przepływka kable ... Pozdrawiam ..
Opublikowano (edytowane)
Jeżeli chodzi o czujnik to tylko orginał albo używkę,żadnych zamienników.Warto sprawdzić też przepływomierz,świece,kable.Możesz reset kompa zrobić,ale z reguły pomaga na chwilę :wink:Sonda lambda też może dawać takie objawy zacznij od sondy i tak musisz ją wymienić bo jest padnięta :wink: Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
Wygladalo to tak, rano podjechalem do mechanika ledwo jechal ,mechanik 20 m za mna mieszka dojechalem :) wychodzi mowie mu co i jak , on na to mokro bylo zalal ci sie czujnik tego walu mowi olej to wyschnie bedzie dobrze :) odpalam przy nim jak nowy silnik ladnie pracuje ok to jade :) . Potem na miescie zaczął mulic i tak co chwile ... :(
Opublikowano
No to wymień czujnik ,może ma przebicia
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Witam wszystkich , czy moze byc oznaka takiego czegos katalizator ,czoraj nie chciala znow isc i dym poszedl z katalizatora jakby chcial sie zapalic ...co o tym sądzicie jade go wyciąć zaraz ...
Opublikowano
Witam wszystkich , czy moze byc oznaka takiego czegos katalizator ,czoraj nie chciala znow isc i dym poszedl z katalizatora jakby chcial sie zapalic ...co o tym sądzicie jade go wyciąć zaraz ...

Kolego MiloBmwCabrio nie piszemy własnych postów jeden pod drugim,tylko edytujemy poprzedni pozdrawiam :wink: